SRPSKI FUDBALER ZBOG LOŠE ZALEČENE KORONE UMALO UMRO NA TERENU: Stavili su mi cev u pluća, nisam imao vazduha
Foto: Profimedia

strašno

SRPSKI FUDBALER ZBOG LOŠE ZALEČENE KORONE UMALO UMRO NA TERENU: Stavili su mi cev u pluća, nisam imao vazduha

Ispovest Slobodana Tedića koji je prethodnih nekoliko dana prošao kroz pravi horor

Objavljeno: 14:17h

Nekadašnji fudbaler Čukaričkog Slobodan Tedić baš nema sreće ove sezone. Tek što se, po drugi put, oporavio od povrede zgloba, zadesio ga je veliki maler, tokom meča u gostima protiv Emena prethodnog petka već u 16. minutu morao je van terena.

U prvi mah izgledalo je da je mladi reprezentativac Srbije dobio udarac i da se radi o povredi rebara. Tek posle snimanja i pregleda u bolnici, ispostavilo se da visoki napadač ima problema sa plućima, i da je situacija izuzetno ozbiljna. Toliko ozbiljna, da je momentalno zadržan u bolnici.

- Nije bilo udarca! Jednostavno, imao sam koronu pre tri meseca, a posle i upalu pluća. Nisam sve to dobro zalečio, a trenirao sam punim intenzitetom sve vreme. Kako su mi lekari rekli, kada sam primljen u bolnicu, kiseonik u plućima mi je sve više padao. Dva dana pred utakmicu sa Emenom, osetio sam bolove u plućima, ali nisam reagovao. Onda me je u 16. minutu samo preseklo ispod rebara, kada sam pokušao da zagradim loptu. Nisam mogao da dišem i samo sam se srušio - ispričao je Tedić za "Kurir".

Objašnjava Tedić kako se osećao po prijemu u kliniku i kakvi su mu nalazi posle boravka u bolnici.

- Bio sam uplašen. Kada su me primili i pregledali, lekari su mi rekli da mi je jedno plućno krilo skroz ostao bez kiseonika. Da se ispraznilo. I to je uzrok svemu. U protekla dva dana imao sam cev u plućima, u petak su mi je skinuli, sada je sve ako treba i zato sam otpušten na kućno lečenje.

Slobodan Tedić
foto: Profimedia

Njemu će uskoro doći porodica u Holandiju kako bi bili uz njega tokom ovog teškog perioda i predstojećih praznika, s obzirom da je njemu zabranjeno letenje.

- Ovo je moja prva ozbiljna povreda u karijeri. Sve ovo više nema veze sa fudbalom. Svestan sam da ću biti odvojen od lopte i znam da će mi sve teško pasti. Redovno treniram 15 godina, nijedan trening nisam propustio. Ovo je veliki šok za moj organizam, ali slediću savete lekara kako bih se izlečio i za dva meseca bio zdrav i spreman da treniram.

Slobodan Tedić
foto: Profimedia

- Sve je još osetljivo i treba ići korak po korak. Treba što više da odmaram, da telo ne izlažem fizičkim naporima. Dobio sam i poseban režim ishrane, ne smem da letim avionom tri meseca, niti da ronim, idem na more. Naravno, mogu da se kupam i tuširam. (smeh) Od fizičkih aktivnosti samo lagana šetnja i vožnja biciklom - dodao je mladi fudbaler.

Inače, Tedić je iz Čukaričkog prešao u Mančester Siti koji ga je odmah prosledio na pozajmicu u Cvole.

(Espreso.co.rs / Kurir.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.