GATUZO IMA TEŠKU BOLEST: Pričali su da ću umreti za mesec dana! Samo budala kao ja ovo može da izdrži na nogama!
Foto: EPA/Claudio Peri

izboriće se s time

GATUZO IMA TEŠKU BOLEST: Pričali su da ću umreti za mesec dana! Samo budala kao ja ovo može da izdrži na nogama!

Njegovo stanje je pre samo desetak dana bilo tako loše, da su prognoze bile zaista pesimistične

Objavljeno: 10:44h

Trener Napolija Đenaro Gatuzo posle remija sa Torinom (1:1) u 14. kolu Serije A otkrio je novinarima da mu se nedavno ponovo pogoršalo zdravstveno stanje.

Bivši as Milana rekao je kako pati od autoimunog oboljenja, miastenije.

Njegovo stanje je pre samo desetak dana bilo tako loše, da su prognoze bile zaista pesimistične. Ipak, Rino se ne predaje.

- Patim od autoimunog oboljenja, miastenije. Nisam bio sav svoj desetak dana i želim da kažem deci koja su uplašena kada se desi nešto neobično ili kada ne vide sebe dobro u ogledalu - život je lep i morate se sa njim suočiti bez straha, bez skrivanja - kaže Gatuzo.

Đenaro Gatuzo
foto: EPA/Matteo Bazzi

On je otkrio da je još pre deset godina saznao da pati od miastenije.

- U svakom slučaju, živ sam, mada sam čuo glasine kako imam još mesec dana života. Hoću sve da uverim da nije tako strašno, ne umirem. Ovu bolest imam već deset godina, ovo je treći put da me pogađa i sad je bilo baš jako, ali su me uverili da će se oko vratiti na svoje mesto i da ću uskoro biti lepši! sad me nije baš lepo videti, ali proći će i to - optimista je trener Napolitanaca.

Kaže da ima snažnu podršku igrača koje trenira.

- Momci su tu za mene... Iako sam sve krio poslednjih dana i mučio sam se. Kada vidite duplo 24 sata dnevno, nije lako, samo budala poput mene može da ustane i nastavi da radi. Ne volim da me vide ovakvog, ali to mora da se prihvati jer život može da bude i gori, a ja imam sreće da radim ono što volim - zaključio je Gatuzo.

Đenaro Gatuzo
foto: EPA/Matteo Bazzi

Miastenija je retko neuromišićno oboljenje, koje se manifestuje promenljivom slabošću i zamorljivošću različitih skeletnih mišića posle ponavljane ili produžene mišićne aktivnosti.

Bolest nastaje usled poremećenog prenosa nervnih impulsa sa nerva na mišić. Do ovoga dolazi usled poremećaja rada imunog sistema usled čega organizam počinje da proizvodi određene supstance – antitela koja se vezuju za mišiće i onemogućavaju njihovo normalno funkcionisanje.

(Espreso.co.rs / B92.net)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.