OTKRIVENA POSLEDNJA ŽELJA MARADONE: Šta je Dijego želeo da urade sa njegovim telom? Advokati imaju novi predlog!
Foto: EPA/Guillaume Horcajuelo

testament

OTKRIVENA POSLEDNJA ŽELJA MARADONE: Šta je Dijego želeo da urade sa njegovim telom? Advokati imaju novi predlog!

U planu je otvaranje mauzoleja u čast Argentinca

Objavljeno:

Dijego Armando Maradona je preminuo 25. novembra u svom domu u Buenos Ajresu.

Slavni fudbaler je imao zdravstvenih problema prethodnih meseci, a nedavno je operisao glavu zbog krvarenja na mozgu. Preminuo je u 61. godini života, a istraga oko njegove smrti i dalje traje.

Dijego Maradona
foto: EPA / Piyal Adhikary

Jedan od najboljih igrača svih vremena sahranjen je dan kasnije u glavnom gradu Argentine, a sahrani je mogao da prisustvuje samo uži deo njegove porodice.

Njegov advokat Matijas Morla nije bio na sahrani jer su to Maradonine ćerke zabranile a njemu je to itekako zasmetalo. Zbog toga je Morla počeo da iznosi u javnost razne tajne argentinskog igrača.

Matijas Morla
foto: Profimedia

Nakon sahrane, pojavile su se informacije da je Maradona hteo da njegovo telo bude balzamovano i izloženo, ali njegova porodica se na to oglušila, i El Pibe je sahranjen.

Međutim, sada se Morla ponovo oglasio i otkrio je da je Dijego u svom testamentu napisao da želi da bude balzamovan nakon smrti i izložen u muzeju.

- Posle dugog razmišljanja, hoću da izrazim želju da moje telo posle smrti balzamuju i izlože u muzeju, pa da ga okruže svim trofejima koje sam osvojio. Tako da ljudi mogu da se sećaju svih lepih uspomena kada dođu u muzej i pogledaju sve to - piše u Maradoninom pismu.

Dijego Maradona
foto: EPA/Enrique Garcia Medina

Drugi Maradonin advokat, Mario Bodri, rekao je da sada postoji ideja da se napravi mauzolej negde gde bi obožavaoci lika i dela Dijega mogli da dolaze.

- To je nešto o čemu sam pričao sa Maradoninom braćom. Predlog je ozbiljan i konkretan, ali bi bio obaveza fudbalskog saveza - naveo je Bodri.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.