LEVERKUZEN UBIO SOPSTVENI IGRAČ: Poklonio golove Levandovskom, Poljak u poslednjim sekundama za pobedu i 1. mesto!
Foto: EPA/Lars Baron

Bundesliga, 13. kolo

LEVERKUZEN UBIO SOPSTVENI IGRAČ: Poklonio golove Levandovskom, Poljak u poslednjim sekundama za pobedu i 1. mesto!

Džonatan Ta je čovek koga verovatno trenutno psuje svaki navijač "aspirindžija"

Objavljeno: 21:16h

Bajern Minhen je pokazao Bajeru iz Leverkuzena ko je i dalje vladalac Bundeslige, iako su "aspirindžije" igrale fenomenalno u dosadašnjem delu sezone.

U velikom derbiju Nemačke klub iz Minhena je slavi 2:1 protiv domaćina i preotme mu prvo mesto na tabeli.

Leverkuzen je pokazao da ima snage da se nosi sa najboljim timom, verovatno, na celoj planeti u ovom trenutku, ali je i dobio lekciju da se gluposti i greške skupo plaćaju, pogotovo kada protiv vas igra ubitačni golgeter Robert Levandovski.

Poljak je još jednom pokazao da je s pravom izabran za najboljeg fudbalera sveta u 2020. od strane FIFA, ispred Ronalda i Mesija, te je sa dva gola doneo trijumf Bavarcima.

Tragičar meča je Džonatan Ta, štoper Bajera, koji je ne jednom, nego čak dva puta takoreći poklonio gol poljskom "ubici golmana".

A taman su domaći sjajno otvorili meč fenomenalnim evrogolom Patrika Šika u 14. minutu.

I kada je trebalo da odu na odmor i dogovor kako da sačuvaju prednost do kraja desila se glupost štopera Ta i golmana Lukaša Hradeckog.

Sve je krenulo od pogrešnog dodavanja Tapsobe, tu loptu je presekao Zule, a onda je sa desnog boka centrirao Miler. Hradecki i Ta se nisu sporazumeli, sudarili su se u letu, a sam pred golom ostao je Levandovski, kome je preostalo samo da se "pokloni" i donese izjednačenje šampionu Evrope.

A onda još gora greška i to u poslednjem minutu utakmice. Džonatan Ta je u 3. minutu sudijske nadoknade nespretno primio loptu prilikom presinga Bajerna, ona se od njega odbila kao od drveta i završila u nogama Kimiha koji je odmah prosleđuje do Levandovskog, a Poljak iz ovakvih situacija ne maši i donosi pobedu.

Red Bul Lajpcig je pre toga, u popodnevnom terminu, propustio priliku da bude na deobi prvog mesta s Bajernom, pošto je odigrao mršavih 0:0 protiv Kelna na svom terenu.

Jak derbi su odigrali Borusija Menhengladbah i Hofenhajm, a gosti su uspeli da prekinu seriju od 2 uzastopna poraza i pobede "koltove" 2:1.

Nije mnogo toga nagoveštavalo ovakav epilog utakmice na Borusija Parku. Domaćin je delovao sigurno i poveo u pravom trenutku preko Larsa Štindla u 35. minutu iz jedanaesterca.

A onda se u 75. minutu sve preokrenulo u korist gostiju. Hofenhajm, koji je jurio rezultat do izjednačenja je stigao posle kontranapada, odličnog prodora Bebua i sigurne egzekucije Kramarića.

Samo četiri minuta kasnije zbog nesportskog gesta i pljuvanja Poša, isključen je Markus Tiram i to je bio znak gostima da svim silama krenu u napad i po pobedu. I ona je stigla u 86. minutu preko Rajana Sesenjona.

I za kraj da ne zaboravimo da spomenemo da je Šalke ponovo pretrpeo poraz, ovog puta od Arminije iz Bilefelda 0:1, te da se jednom nogom već nalazi u Cvajti, jer ni navijači ne mogu da se sete kada su poslednji put pobedili.

Bundesliga, 13. kolo:

Petak

Union Berlin - Borusija Dortmund 2:1

Subota

Augzburg - Ajntraht 0:2 (0:0) (Franberger 53ag, Ilsanker 87)

Menhengladbah - Hofenhajm 1:2 (1:0) (Štindl 34pen - Kramarić 75, Sesenjon 86)

Majnc - Verder 0:1 (0:0) (Dinkči 90)

RB Lajpcig - Keln 0:0

Šalke - Bilefeld 0:1 (0:0) (Klos 53/)

Bajer Leverkuzen - Bajern Minhen 1:2 (Šik 12 - Levandovski 43, 93)

Nedelja

15.30 Frajburg - Herta

18.00 Volfzburg - Štutgart

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.