NA MARAKANI SAD SAMO PONAVLJAJU - KOTILE SE, MNOŽILE SE: Milioni od Lige Evrope ležu u Zvezdinu kasu!
Foto: Starsport©

poznat tačan iznos

NA MARAKANI SAD SAMO PONAVLJAJU - KOTILE SE, MNOŽILE SE: Milioni od Lige Evrope ležu u Zvezdinu kasu!

Crveno-beli su zaradili izuzetno dobru sumu novca za evropske uspehe

Objavljeno: 09:24h

Crvena zvezda je remijem protiv Slovana u Liberecu zaradila na ime premija koje daje UEFA još 190.000 evra, koliko se plaća bod osvojen u grupi Lige Evrope.

Naravno, to je dosta manje nego što donosi pobeda (570.000) pa ostaje žal što makar jedna lopta od silnih onih šansi nije završila u mreži češkog tima.

foto: EPA

Ipak, osim na sportskom i rezultatskom planu, može se reći da je i na finansijskom ovo bila prilično uspešna polusezona za crveno-bele u Evropi, koji će zaraditi i dodatnih pola miliona evra za drugo mesto u grupi i plasman u 1/16 finala LE.

Srpski šampion je odlično prošao i zbog rezultata u šest mečeva Lige Evrope, pa je 11 bodova u grupnoj fazi dobro naplatila: tri pobede (po 570 hiljada evra) i dva remija (po 190 hiljada) doneli su klubu još 2.090.000.

foto: EPA

Klub iz Ljutice bogdana je samim ulaskom u LE dobio 2.920.000 evra, plus još 1.571.460 evra na osnovu toga što su u grupnu fazu ušli sa kao 27. na listi klubova sa najvećim UEFA koeficijentom u Ligi Evrope.

Ukupno gledano, Zvezda je do sada zaradila 8.221.460 evra, ako se uzmu u obzir i kvalifikacije za Ligu šampiona od kojih su crveno-beli počeli svoj evropski put.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.