STATIVA SPREČILA POBEDU ZVEZDE U LIBERECU: Srpski šampion nastavio seriju bez poraza u Ligi Evrope! Sad čeka žreb!
Foto: Starsport©

Liga evrope, 6. kolo

STATIVA SPREČILA POBEDU ZVEZDE U LIBERECU: Srpski šampion nastavio seriju bez poraza u Ligi Evrope! Sad čeka žreb!

Sva dešavanja na utakmici u Liberecu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:56h

Crvena zvezda nije izgubila u poslednjem evropskom meču ove godine i osvojila bitne bodove za svoj UEFA koeficijent i za srpski fudbal. Srpski šampion je odigrao 0:0 protiv Slovana u Liberecu u 6. kolu grupne faze Lige Evrope.

Crveno-beli su pre ovog meča obezbedili 1/16 finala i sada će sa nestrpljenjem čekati žreb u ponedeljak da vide ko će im biti protivnik na "proleće" u prvoj rundi nokaut faze.

foto: Starsport©

Bliži su bili izabranici Dejana Stankovića pobedi u ovom meču. Uostalom imali su najbolju priliku na meču kada je Ben sa 6-7 metara pogodio stativu u 42. minutu.

Takođe imali su još nekoliko izuzetno dobrih šansi, od Ivanićevih, preko Nikolićevih, dok su domaćini, ne previše ambiciozni, samo dva puta zapretili ozbiljno Borjanu i to iz slobodnih udaraca.

1 / 13 Foto: Starsport©

Jasno je bilo i pre ovog meča da će Hofenhajm iz grupe L u nokaut fazu s prvog, a Zvezda s drugog mesta, ali je ovo bila prilika i da se osvoje kao što rekosmo na početku bitni bodovi za nacionalni i klupski koeficijent za buduće sezone u evropskim takmičenjima.

U drugom meču ove grupe Hofenhajm je pobedio Gent 4:1.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja na utakmici u Liberecu ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - Posle 4 minuta nadoknade, sudija je odsvirao kraj. Slovan - Crvena zvezda 0:0.

85. minut - Neprijatna sada scena. Težak sudar Petrovića i Sadileka, srpski fudbaler je ozbiljno "nastradao", udario je glavom u rame igrača Slovana i ukazuje mu se pomoć.

78. minut - Odličan sad udarac Nikolića sa ivice šesnaesterca, pokušao je da pogodi dalji ugao i to veoma lukavo, ali lopta odlazi pored stative.

74. minut - Po prvi put u drugom poluvremenu je bio na mukama Milan Borjan. Lukav potez Kačarabe iz slobodnog udarca skroz iskosa s desne strane, umesto centaršuta, gađao je gol, ali kapiten Zvezde je na visini zadatka.

foto: EPA/Vit Cerny

69. minut - Odlična prilika za Veljka Nikolića! Napad izveden po desnoj strani, Gajić je lepo na nekih 15 metara video samog Nikolića i dao mu povratnu loptu, ali mladi vezista šutira preko gola.

55. minut - Glavom je tukao Ivanić, ali je loše zahvatio loptu na samo pet metara od gola Slovana.

49. minut - Lopta je završila u mreži Slovana, ali gola neće biti. Falćineli je pokušao da iskopira "Božju ruku" preminulog Dijega Maradone na centaršut Bena, ali je sudija video da je napadač crveno-belih rukom ubacio loptu u gol.

48. minut - Rodić je probio po levoj strani, dao izvrsnu loptu Ivaniću, a ovaj iz dobre pozicije šutirao pravo u golmana Slovana.

foto: EPA/Vit Cerny

45. minut - Kraj prvog poluvremena koje nije bilo baš toliko sadržajno.

42. minut - I kakva sada šansa za crveno-bele. Lopta je pomalo neočekivano stigla do El Fardua Bena posle loše procene čuvara Mikule, on šutirao sa nekih 6-7 metara i pogodio stativu.

40. minut - Kanga pravi neoprezan faul na manje 20 metara od Borjanovog gola. Mare je namestio loptu, prebacio živi zid, ali je Borjan bio na mestu, na sredini gola i mačjim refleksom izbacio loptu preko gola.

33. minut - Već smo pomenuli oštru igru domaćih, a sada je Jusuf mogao da povredi Milunovića, otvorenim đonom na zglob. Dobio je žuti karton i dobro je prošao jer ga je i finski sudija upozorio.

25. minut - I po prvi put je domaćin zapretio. Imao je Slovan najbolju šansu na meču do sada. Moskera je bio u odličnoj poziciji sa leve strane, samo je Borjan bio ispred njega, ali je loše šutirao i prebacio je gol.

23. minut - Najozbiljnija pretnja po gol Slovana. Okušao je svoj udarac Rodić sa oko 25 metara, ali lopta odlazi iznad prečke.

foto: EPA/Vit Cerny

14. minut - Najbolji napad u dosadašnjem toku. Kanga je idealno izbacio Petrovića na 20 metara od gola Slovana, mladi vezista je video Bena i dobro ga uposlio, ali je Sadilek u poslednjem trenutku intervenisao. Da nije, Ben bi imao idealan zicer.

10. minut - Nekoliko grubih startova domaćih igrača, sudija ih je upozorio. Pretili su crveno-beli iz prekida, ali se ništa nije desilo...

21.00 - Počela je utakmica.

19.45 - Izašli su sastavi dve ekipe i možemo reći da je Dejan Stanković odlučio da ništa ne kalkuliše, već da ide na novu pobedu, pošto je izveo najjaču moguću postavu od igrača koje ima na raspolaganju.

Slovan: Knobloh, Koščelnik, Jugas, Kačaraba, Mikula, Sadilek, Mara, Pešek, Beran, Moskera, Jusuf

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Milunović, Pankov, Degenek, Sanogo, Petrović, Kanga, Ben, Ivanić, Falćineli

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.