SUDIO NAM PROTIV ŠKOTA, A SAD JE DAO MESIJU ŽUTI ZBOG ODAVANJA POŠTE MARADONI: Zovu ga FRIK, a sad je jasno zašto!
Foto: epa/andrej cukić

pročitajte samo opis

SUDIO NAM PROTIV ŠKOTA, A SAD JE DAO MESIJU ŽUTI ZBOG ODAVANJA POŠTE MARADONI: Zovu ga FRIK, a sad je jasno zašto!

Španski arbitar je poznat oduvek kao veliki detaljista, ali mogao je da bude malo felksibilniji u ovoj situaciji

Objavljeno:

Lionel Mesi u 73. minutu postigao je gol koji je posvetio preminulom sunarodniku i idolu Dijegu Maradoni i tako mu odao poštu. Omaleni Gaučos je taj gol proslavio tako što je skinuo dres i ostao u dresu Njuels Old Bojsa s brojem 10.

To je klub iz njegovog rodnog Rosarija, u kom je počeo da trenira sa 6 godina i u kom je ostao do 13. godine i odlaska u Barcelonu. Takođe, od pre četiri dana pokojna legenda fudbala je pred kraj karijere jednu sezonu odigrala za uptavo taj klub i Mesi je na sebi nosio upravo originalni dres u kom je Maradona svojevremeno debitovao za Njuels.

foto: EPA/Andreu Dalmau

Divnu posvetu Maradoninog naslednika pokvario je na kraju sudija Mateu Lahoz. Iako je Messi nakon kratke proslave desetku argentinskog prekrio desetkom katalonskog kluba, pokazao mu je žuti karton zbog nesportskog ponašanja. Skidanje dresa prilikom slavlja gola po pravilima to i jeste, ali mnogi fanovi prigovorili su na račun sudije da mu malo fleksibilnosti u ovom slučaju ne bi škodilo.

foto: Profimedia

"Marca" je objavila tekst o tom Lahozovom postupku, a u njemu donosi i detalje događaja. Posebno je zanimljivo kako je Lahoz opisao taj događaj u službenom zapisniku.

foto: EPA/Sedat Suna

- U 73. minutu susreta igrač s brojem 10 Mesi Kućitini, Lionel Andres dobio je žuti karton zbog sledećeg razloga: Zbog skidanja dresa nakon što je dao gol kako bi pokazao novu majicu ekipe Njuels Old Bojs s brojem 10 na leđima. Takav dres Njuels Old Bojsi nosili su u sezoni 1993/1994.

Španski list piše kako Lahoza zbog ovako detaljnog opisa događaja u zovu "čudak" (na engleskom "freak"), ali i da ovo nije izuzetak i da se radi o arbitru koji uvek ovako temeljito opisuje događaje na terenu i slepo sledi pravila i propise.

Inače, on je bio sudija na meču baraža za EURO između Srbije i Škotske.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.