FIFA POSLALA DOPIS U FSS: Zbog prerane smrti Dijega Maradone i na srpskim stadionima će biti muk!
Foto: EPA/Christian Bruna

odluka sprovedena u delo

FIFA POSLALA DOPIS U FSS: Zbog prerane smrti Dijega Maradone i na srpskim stadionima će biti muk!

Zbog prerane smrti, po mnogima najboljeg fudbalera sveta, odmah je odlučeno da na mečevima Lige šampiona, Lige Evrope i u Seriji A bude održan minut ćutanja, a kasnije su to primenile i druge lige

Objavljeno:

U FSS je stigao dopis iz FIFA koji je odmah primenjen u praksi. Povodom smrti Dijega Armanda Maradone svi mečevi u Superligi Srbije počeće minutom ćutanja.

Legendarni Argentinac je preminuo prošle srede u Buenoj Ajresu i u četvrtak u popodnevnim satima je sahranjen.

Zbog prerane smrti, po mnogima najboljeg fudbalera sveta, odmah je odlučeno da na mečevima Lige šampiona, Lige Evrope i u Seriji A bude održan minut ćutanja, a kasnije su to primenile i druge lige.

Ujedno FIFA je poslala dopis svim članicama da odaju poštu Maradoni na ovaj način, pa je takav dopis stigao i u Staru Pazovu.

- Fudbal je 25. novembra 2020. godine izgubio jednu od najvećih ikona, Dijega Armanda Maradonu. Svuda po svetu se oseća snažan gubitak zbog preranog odlaska istinske fudbalske legende. Nije preterivanje reći da fudbal neće biti isti bez njega. Zauvek ćemo biti zahvalni za ono što je dao našem sportu i veoma će nam nedostajati. U čast Dijega Maradone kao i u ime solidarnosti sa njegovom porodicom i svima koji su ga toliko voleli, zastave u sedištu FIFA su u na pola koplja, a FIFA poziva organizatore svih takmičenja da održe minut ćitanja na svakoj fudbalskoj utakmici tokom vikenda ili prvom narednom prilikom - navodi se u dopisu FIFA.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.