KOKEZA JE BIVŠI: Nemanja Vidić preuzima Fudbalski savez Srbije?
Nemanja Vidić, Foto: Starsport©

špekulacija ili ne?

KOKEZA JE BIVŠI: Nemanja Vidić preuzima Fudbalski savez Srbije?

Ovo bi bio pravi zemljotres

Objavljeno:

Rukovodstvo Saveza na čelu sa Slavišom Kokezom spremno da se povuče i prepusti srpsku kuću fudbala Nemanji Vidiću, ukoliko on želi da preuzme funkciju predsednika, prenosi "Sport".

Vidić je žestoko napao rukovodstvo FSS na čelu sa predsednikom Slavišom Kokezom. Legendarni defanzivac i bivši kapiten Mančester junajteda optužio je Kokezu i njegove saradnike da rade samo u ličnu korist i da su ljudima sumnjivih biografija omogućili da se obogate na račun srpskog fudbala.

Izvori bliski bivšem kapitenu “orlova” kažu da Vidićevo obraćanje nije bilo izliv prenaglašenih emocija posle eliminacije od Škotske u baražu za Evropsko prvenstvo. Reči nekadašnjeg beskompromisnog štopera označile su objavu rata, i to ne Slaviši Kokezi, već nakaradnom sistemu koji on i njegovi saradnici predstavljaju.

– Možda je ljudima koji su ga pratili sa strane delovalo da je Vidić ravnodušan prema reprezentaciji i domaćem fudbalu. Dok je bio igrač mnogi su mislili da dolazi samo da odigra utakmicu i da se što pre vrati u klub, da ga ništa drugo ne zanima. Stvarnost je sasvim drugačija, a on je to sad i pokazao. Dosta mu je da gleda kako srpski fudbal vode ljudi s krivičnim dosijeima, koji gledaju samo svoje interese. Zato je Nemanja posle razgovora s još nekim našim vrhunskim fudbalerima rešio da digne glas i uđe u rat – kaže izvor Sporta.

U FSS su svesni da u ratu sa Vidićem nemaju nikakve šanse, pogotovo zbog toga što Nemanja ima podršku javnosti i države da sredi stanje u srpskom fudbalu.

– Kokeza i ostali u FSS svesni su koliko je ime Nemanja Vidić, koliki ugled i podršku uživa u narodu. Ako bi Vidić rešio da preuzme FSS i krene sa rešavanjem nagomilanih problema u srpskom fudbalu, dobio bi i podršku države. U tom slučaju Kokezi i njegovoj ekipi ne bi preostalo ništa drugo nego da se povuku – objašnjava sagovornik Sporta.

Dodatni problem za čelnike FSS jeste činjenica da su uz Vidića još neki naši proslavljeni fudbaleri. Među njima je i doskorašnji zamenik kapitena “orlova” Nemanja Matić, koji je najavio da će se oglasiti sledeće nedelje.

(Espreso.co.rs/Sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.