NEDELJAMA SU GA PRATILI: Hariju Kejnu ukradena zver od 110.000 evra usred dana! Lopovima se izgubio svaki trag!
Foto: EPA/Neil Hall

tipovan je

NEDELJAMA SU GA PRATILI: Hariju Kejnu ukradena zver od 110.000 evra usred dana! Lopovima se izgubio svaki trag!

Teško da će policija ikada naći i auto i počinioce ovog dela

Objavljeno:

Hari Kejn je treći fudbaler Totenhema koji je poslednjih meseci opljačkan, a njemu su lopovi "digli" skupocenog Rejndž Rovera koji košta 110.000 evra.

Organizovana banda je "tipovala" Kejnov auto za krađu jer je nekoliko puta prolazio pored počinilaca njime, pa su se posle izvršenog dela, odvezli njime u Čingfordu u Istočnom Londonu, kad im se ukazala prilika.

Pre Kejna u Londonu su bili pokradeni i Dele Ali, kao i bivši igrač Totenhema Jan Vertongen.

Na video snimcima sa nadzornih kamera se vidi da je jedan automobil nekoliko puta prolazio pored Kejnovog tokom prošlih mesec dana.

Lopovi su iskoristili elektronski uređaj da bi ga otključali pre nego što su ga ukrali, a engleski mediji prenose da "Hari ima utisak da je na meti bande koja targetira izričito fudbalere".

Kejn ne veruje da je ova krađa bila slučajnost, a isto ne misle ni policajci na osnovu mesta gde je džip otet.

Izvori bliski fudbaleru kažu da je malo verovatno da će Rejndž biti vraćen i to pozivajući se na ono što su iz policije rekli Kejnu.

- Mala je verovatnoća jer su ovi lopovi veoma sofisticirani i precizni u svom poslu. Naravno, Hari je srećan zato što niko nije povređen i što lopovi nisu odneli nešto lično što ne može da nadoknadi.

foto: Starsport©

Inače, bande često biraju Rejndž Rovere u Britaniji, pa su oni veoma visoko na listi ukradenih vozila na Ostrvu.

Po pravilu završavaju u Istočnoj Evropi i Severnoj Africi što im dalje daje mogućnost da ih prebace u Dubai, gde su omiljeni.

Zato se neretko kradu po narudžbini, a različiti modeli Rejndža se različito i kradu. Kejnov model "Autobiography" je deveti na toj listi, a model "Sport" je prvi.

Poslednjih godina je povećan broj onih koji se kradu bez ključa, pa je jasno da to rade profesionalni obijači koji potom imaju logistiku da nestanu bez traga.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.