UMRLA JOŠ JEDNA LEGENDA JUGOSLOVENSKOG FUDBALA: Platini uvek kaže da ne bi postao ono što jeste da nije bilo njega!
Foto: Printscreen/Youtube

In memoriam

UMRLA JOŠ JEDNA LEGENDA JUGOSLOVENSKOG FUDBALA: Platini uvek kaže da ne bi postao ono što jeste da nije bilo njega!

Preminuo još jedan član istorijske generacije Dinama iz Zagreba

Objavljeno:

Otišla je još jedna legenda hrvatskog fudbala i član najslavnije generacije Dinama iz Zagreba. Samo nekoliko nedelja posle kapitena te ekipe Slavena Zambate, preminuo je i njegov saigrač Krasnodar Rora.

Rora je preminuo iznenada u četvrtak ujutru u 76. godini i to samo dva dana nakon što je održao govor na ispraćaju na večni počinak svog kapitena Zambate.

Rora je bio jedan od simbola generacije iz 1967. godine koja je osvojila Kup sajamskih gradova, što je i dalje najveći uspeh u istoriji "modrih".

Rođen je 23. marta 1945. godine na Visu, a odrastao u Šibeniku. Prve fudbalske korake je načinio sa 14 godina na šibenskim poljanama i to baš u "fudbalskom kvartu" – Šubićevcu. U Dinamo je došao 1964. godine gde je nasledio dres s brojem 11 koji nije ispuštao celu deceniju.

Kasnije je nastupao za belgijski Standard, a potom za francuski Nansi gde je igrao zajedno s legendom francuskog i svetskog fudbala, Mišelom Platinijem. Štaviše, i sam je Platini, prilikom posete Hrvatskoj, istakao: "Ne bih postao onakav igrač da nakon treninga nisam ostajao dodatno raditi s Rorom."

Nakon igračke karijere Rora je bio trener u Dinamovoj fudbalskoj školi, obavljao je i funkciju asistenta prvog trenera, a kao stručni komentator se isticao i u novinarskom poslu.

Rora će biti upamćen kao jedan od najvećih Dinamovih igrača svih vremena, popularno levo krilo koje je u 10 godina provedenih u plavom dresu upisao 459 utakmica uz 90 postignutih golova.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.