NE SME DROGA, NE SME ALKOHOL: Dijego Maradona bi mogao da umre uskoro ako se ne opameti!
Foto: EPA/Demian Alday

ozbiljno stanje

NE SME DROGA, NE SME ALKOHOL: Dijego Maradona bi mogao da umre uskoro ako se ne opameti!

Doktor Luke je radiju Red rekao da će Maradona biti prebačen u kuću u blizini Buenos Ajresa

Objavljeno:

Psiholog legendarnog fudbalera Dijega Maradone rekao je da je Argentinac u stabilnom stanju u privatnoj klinici gde se oporavlja od operacije glave.

Maradona je prošle nedelje podvrgnut operaciji pošto je imao subduralni hematom, odnosno nakupljanje krvi izmedju membrane i mozga.

Njegov lekar neurolog Leopoldo Luke rekao je da je problem verovatno slučajno izazvan, a 60-godišnji Maradona rekao je da se ne seća kako je došlo do toga.

- U određenim stvarima, Dijego Maradona je kao i svi drugi... Uz ista ograničenja, teškoće i prednosti koje ima svako ljudsko biće. Sada je najvažnije da je on stabilno, da se kontroliše u pogledu faramkoloških pitanja i nivoa ishrane i odmora. Onda će moći da se nastavi sa sistemom prema pacijentu poput Dijega Maradone. To mora biti uz prisustvo terapeuta, medicinskih sestara, lekara i što je najvažnije, njegove porodice - dodao je.

foto: EPA/Arduin Mauricio

Doktor Luke je radiju Red rekao da će Maradona biti prebačen u kuću u blizini Buenos Ajresa, blizu ćerki Dalme i đanine, što znači da će za sada prestati da se bavi trenerskim poslom u klubu Himnasija.

- On je pacijent koji živi u ekstremima - rekao je Luke i dodao da bi Maradona mogao da prestane sa stresom koji je štetan po njegovo zdravlje.

Luke je rekao da je Maradona, koji se lečio od zavisnosti droga, smanjio unos alkohola, ali da bi čak i male količine mogle da imaju negativan efekat u kombinaciji sa lekovima koji su mu potrebni za oporavak.

(Espreso.co.rs / izvor: B92 sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.