DOŠAO I ODMAH POKAZAO KO JE I ŠTA JE: Vladan Milojević kandidat za najboljeg trenera Azije!
Foto: EPA/STR

veliko priznanje

DOŠAO I ODMAH POKAZAO KO JE I ŠTA JE: Vladan Milojević kandidat za najboljeg trenera Azije!

Uprkos tome što je njegov tim zaustavljen u četvrtfinalu tamošnje Lige šampiona, srpski stručnjak je među četvoricom kandidata za najboljeg trenera u tom takmičenju

Objavljeno:

Sa Crvenom zvezdom je pravio izvanredne uspehe i bio proglašavan za najboljeg trenera Srbije, a sada je u konkurenciji i za najboljeg trenera u Aziji.

Nije trebalo mnogo Vladanu Milojeviću da se pokaže na najvećem kontinentu, iako je pre manje od pola godine seo na klupu Al Ahlija iz Džede, sa kojim je odmah dogurao do četvrtfinala Azijske Lige šampiona, gde je bio bolji lokalni rival iz Saudijske Arabije Al Nasr.

Ipak, bez obzira na sve u srpski stručnjak je odmah pokazao da je trener vrhunskog kvaliteta, pa je zato i među četvoricom kandidata za najboljeg trenera Azije.

foto: Starsport©

- Poslednji koji je seo na užarenu klupu kluba sa King Abdulah stadiona je Vladan Milojević, koji je pridružio Al Ahliju u februaru, uoči početka Lige šampiona. Dvostruki prvak u matičnoj Srbiji, Milojević je započeo prvu avanturu van Evrope.

Pedesetogodišnji stručnjak je na početku doživeo da mu se novo pojačanje Elvis Šarić teže povredi, pa da ostane bez zvezde Asirija, koji je prešao u Al Nasr, ostavljajući Al Ahli da se oslanja na Omara al Somaha i bivšeg nemačkog reprezentativca Marka Marina, koji je izlazio iz povrede, a uz koje su bili mladi igrači.

Povlačenjem Al Vahde iz Lige šampiona, značilo je da Al Ahliju ostaje da bude bolji od Al Šorte ili Esteglala da bi prošao grupu, ali oni su uspeli da obezbede prvo mesto posle dve utakmice.

foto: Starsport©

Milojević je izjednačio najbolji Al Ahlijev rezultat u poslednjih sedam godina, tako što ih je doveo u treće četvrtfinale do 2013. pobedom nad Al Šababom na penale. Putovanje je završeno u narednoj rundi protiv zemljaka Al Nasra, ali su Srbin i njegovi puleni napustili Dohu uzdignutih glava, znajući da su sve prognoze bile protiv njih - stoji u profilu Vladana Milojevića.

Pored Milojevića u igri za nagradu su i Rui Vitorija, šef struke Al Nasra, Jahja Golmohamadi iz Persepolisa i Šota Arveladze, trener Pakhtakora.

Na izbor za najboljeg trenera utiču glasovi navijača, a glasa se na zvaničnoj strani Azijske fudbalske federacije. Iranci su uveliko pogurali Jahju Golomahmadija ka pobedi.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.