NEPRAVDA ILI TEROR STOJKOVIĆA? Prozivali ga da navija za Zvezdu, a on je ćutao i trpeo godinama...
Stevanović i Stojković, Foto: Starsport©

espreso analiza

NEPRAVDA ILI TEROR STOJKOVIĆA? Prozivali ga da navija za Zvezdu, a on je ćutao i trpeo godinama...

Ponovo je uspešno odmenio kapitena i verovatno će ponovo biti sklonjen sa gola, ali Stevanović neće od toga praviti dramu, nego će ćutati, trpeti, vredno raditi, a jedna stvar je neminovna - dočekaće svojih "pet minuta" u voljenom Partizanu, jer nagrada uvek na kraju dođe.

Objavljeno: 15:13h

Nemanja Stevanović je stigao u Humsku pre četiri godine, ali i dalje nije uspeo da se izbori za mesto prvog golmana Partizana. Nakon prilično turbuletnog početka sezone za 28-godišnjeg momka iz Loznice, ponovo je došao u centar medijske pažnje, pošto je na meču protiv Spartaka iz Subotice odbranio penal u 90. minutu i doneo pobedu crno-belima u 14. kolu Superlige Srbije.

Kada vratimo film na sam početak sezone 2020/21 setićemo se da je Stevanović bio na izlaznim vratima Humske ulice, pogotovo što je Aleksandar Popović dobio prednost o odnosu na njega, pre svega zbog bonus pravila FSS-a.

Ipak, situacija se promenila odlaskom Sava Miloševića, pa se na gol Partizana vratio neprikosnoveni Vladimir Stojković, čovek koji je verovatno najveći "krivac" što Stevanović nikada nije mogao do "jedinice" Parnog valjka.

foto: Starsport©

Jednostavno, Stojke je godinama najbolji pojedinac crno-belih i samim tim logičan izbor za gol Partizana. Svestan je toga Stevanović, koji nikada nije krio veliku želju da nasledi Stojkovića na golu crno-belih, koga neizmerno mnogo poštuje i ceni.

- Stojke i ja se baš družimo, odlično smo drugari i svi uz Popa ( prim.aut Aleksandrar Popović) imamo za cilj da mreža Partizana ostane mirna. On je naš kapiten i uvek je uz nas i kad brani i kad ne brani - rekao je Nemanja Stevanović u razgovoru za klupski sajt.

Nakon bravure protiv Spartaka, veliki broj navijača Partizana je priznao da je Stevanović svojim zalaganjem, trudom i dobrim partijama zaslužio svojih "pet minuta". Zalsužio je Nemanja mnogo ranije da dobije priliku na golu Partizana, 1.210 minuta, odnosno 14 nastupa, koliko je sakupio za četiri godine provedene u klubu su premalo za momka njegovih kvaliteta.

Ono što posebno oduševljava kada pričamo o golmanu, koga su prozivali da je navijač Crvene zvezde, jeste njegov pristup. On se nikada ne žali na minutažu, već grabi svaku priliku koja mu se ukaže, tako da nema sumnje da će dočekati dan kada će biti Partizanov prvi golman.

- Uvek se radujem kad stanem na gol. Dešavalo se do sada da mnogo puta i uđem nezagrejan, ali jednostavno verujem u sebe, svoj rad i kad god mi se ukaže prilika ja ću je iskoristiti - ističe je Stevanović.

foto: Starsport©

Pamte navijači njegov nastup u finalu Kupa 2017. protiv Crvene zvezde, kada je dao veliki doprinos osvajanju duple krune u pobedi nad Zvezdom od 1:0, a prošle sezone je uspešno zamenio Stojkovića u polufinalu Kupa takođe protiv Zvezde.

Ponovo je uspešno odmenio kapitena i verovatno će ponovo biti sklonjen sa gola, ali Stevanović neće od toga praviti dramu, nego će ćutati, trpeti, vredno raditi, a ono što je neminovno - dočekaće sigurno svojih "pet minuta" u voljenom Partizanu, jer nagrada uvek na kraju dođe.

(B.Komnenić)

Bonus video:


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.