STANKOVIĆ JE MOGAO MIRNO DA JEDE PICU I PIJE KOKA KOLU: Kanga i Katai presudili Gentu, Zvezda na korak od 'proleća'
Kanga i Gajić, Foto: Starsport©

liga evrope, 3. kolo

STANKOVIĆ JE MOGAO MIRNO DA JEDE PICU I PIJE KOKA KOLU: Kanga i Katai presudili Gentu, Zvezda na korak od 'proleća'

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz naš "lajv-blog"

Objavljeno: 23:00h

Fudbaleri Crvene zvezde uspeli su da pobede Gent u jednoj od najvažnijih utakmica ove sezone! Rezultat je bio 2:1 (1:1), a pobeda je došla posle velike drame.

Da nije bilo Milana Borjana i njegove odbrane u poslednjim sekundama, kada je skinuo stopostotnu šansu igračima Genta, drugačiji izveštaj bismo pisali, ali ovako... Crveno-beli su i bez prvog trenera Dejana Stankovića uspeli da slave.

Junaci pobede bili su Gelor Kanga i Aleksandar Katai. Prvi zbog maestralnog pogotka u prvom poluvremenu...

Drugi zbog onog u drugom...

Gent je preko Ođiđe Ofoea uspeo da poravna na 1:1 u prvom poluvremenu, ali to nije bilo dovoljno protiv veoma raspoloženih Srba.

Zvezda ima šest bodova, Hofenhajm devet, Slovan koji igra sa Hofenhajmom i u narednom kolu ima svega tri, dok Gent nije uspeo da osvoji do sada nijedan, a u sledećoj rundi dočekuje Zvezdu.

Odlična situacija za crveno-bele kada je borba za "evropsko proleće" u pitanju.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Sva dešavanja sa meča mogli ste da pratite uz "lajv-blog"...

KRAJ! Zvezda je osvojila i šesti bod u grupnoj fazi! Dobra predstava na Marakani, maksimalan učinak kod kuće za ekipu Dejana Stankovića, bez Dejana Stankovića na klupi. Od narednog kola se vraća...

90' Odličan u ovim momentima Falćineli u borbi ispred gola Genta za loptu, za prekid, i za šansu da se izvrši nekoliko izmena, ukrade koji sekund, ali i odmore igrači. Inače, pet minuta je sudija nadoknadio ovaj meč.

87' Crveno-beli dobro deluju, ali Gent i dalje napada. Osilili su se Belgijanci poslednjih 15-ak minuta, ali Borjan komanduje svojim kaznenim prostorom.

82' Oporavio se Borjan, meč je nastavljen.

80' Preuzeo je Gent inicijativu, Kastromontes i Jeremčuk su kombinovali po desnoj strani terena, Dorš je šutirao sa preko 25 metara, ali je lepo intervenisao Milan Borjan i tom prilikom se i povredio. Samo da nije nešto ozbiljnije, jer je nezgodno pao na ruku posle te odbrane.

73' Igra dobro srpski šampion, kontroliše stvari na terenu, ali ima ovde još da se igra. Borjan je imao nekoliko loših dodavanja, ali se srećom iz toga nije ništa izrodilo.

59' GOOOOOOOOOOOL! Kakva golčina Aleksandra Kataija. Vidi se da Gentu brani Kusemans, golman bez nastupa u ovoj sezoni. Pogodak u njegov ugao iz slobodnog udarca!

53' Falćineli je spretno spustio loptu za saigrače, šutirao je Gajić, ali je lopta od Bena otišla u gol-aut.

51' Malo sporiji početak poluvremena, kada su crveno-beli u pitanju, Gent je do sada imao prividnu terensku inicijativu, ali se tim Dejana Stankovića, koji meč posmatra sa tribina, konsolidovao i preuzeo loptu u svoj posed.

46' Počeo je drugi deo igre.

POLUVREME! Zvezda je prokockala prednost, moralo je da ostane 1:0, da nije bilo slabe reakcije odbrane. Doduše, dobra igra, obećavajuća za njene navijače pred drugo poluvreme.

Nikola Vasiljević
Nikola Vasiljević foto: Starsport©

44' Dobra šansa opet za Gent. Ođiđa Ofoe je srećom promašio iz izgledne šanse. A, na drugoj strani, velika prilika i za crveno-bele. Aleksandar Katai je pogodio prečku posle praktično iste akcije kao kod prvog gola, samo mu je Kanga dodao, a nije šutirao.

foto: Starsport©

38' Zvezdin otorinolaringolog Seku Sanogo je sada udario jednog od fudbalera Genta na sredini terena, u glavu, ali srećom nije bilo jačih posledica, a nije bilo ni kartona.

28' GOL! Šteta, Gent je kaznio Zvezdu za sve one promašaje iz prethodnih minuta. Strelac je bio Vadis Ođiđa Ofoe, ali posle velike konfuzije i odbitka.

24' Nova sjajna prilika za Zvezdu. Gobeljić je sjajno povukao loptu, dodao je do Ivanića, ali je ovaj šutnuo tik pored leve golmanove stative.

22' Zvezda je imala dve izgledne prilike u prethodnih 2 minuta, ali nije bilo ni sreće u ovim navratima. Samo da ne bude kazne...

15' Gde je Zvezda stala protiv Libereca, nastavila je sa Gentom. Sada je šansu imao i Dijego Falčineli.

13' Odmah šansa i na drugoj strani, ali srećom je odbrana Zvezde to rešila u svoju korist.

12' GOOOOOOOOOOOOOOOL! Gelor Kanga!!! Ni koronavirus, ni godine mu ne mogu ništa. Kakva golčina. Volej Gabonca. Gobeljić je vratio povratnu u srce kaznenog, ona je prošla sve, ali je onda stigla do Kange, koji je opet pokazao da je rođen za ove velike trenutke u Evropi.

11' Pokušaj El Fardua Bena iz slobodnog udarca, ali ništa.

4' Prva ozbiljnija akcija Zvezde na meču, rezultirala je samo kornerom.

1' Utakmica je počela!

20.55 - Sve je spremno za početak meča.

1 / 4 Foto: Starsport©

19.34 - Poznati su sastavi:

Crvena zvezda: Borjan - Gajić, Degenek, Milunović, Gobeljić - Sanogo, Kanga - Ivanić, Katai, Ben - Falčineli.

Gent: Kusemans - Moamadi, Mare, Hanke-Olsen, Kastro-Montes - Dorš, Ođiđa-Ofoje, Ovusu - Botaka, Jaremčuk, Bukari.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.