LIČNI PAKAO BIVŠEG ASA PSŽ! Oteran kao pas, a onda je proživeo užas: Mislio sam da imam srčani udar!
Gregori van der Vil sa bivšim saigračima iz PSŽ (dole desno), Foto: Profimedia

NIJE SVAKA PRIČA IZ FUDBALA PRIČA O USPEHu

LIČNI PAKAO BIVŠEG ASA PSŽ! Oteran kao pas, a onda je proživeo užas: Mislio sam da imam srčani udar!

Pamtimo ga po odličnim igrama u Ajaksu iz kog je na leto 2016. godine prešao u PSŽ. Ipak tu je igrao samo godinu dana, a potom je otišao u Fenerbahče. Ni u Turskoj se zadržao samo godinu dana, a onda je za milion evra potpisao za Kaljari

Objavljeno:

Holandski fudbaler Gregori van der Vil pre godinu i po dana odlučio je da prekine svoju karijeru i uzme odmor, ali sada je ponovo spreman da se vrati na fudbalski teren.

Pamtimo ga po odličnim igrama u Ajaksu iz kog je na leto 2016. godine prešao u PSŽ. Ipak tu je igrao samo godinu dana, a potom je otišao u Fenerbahče. Ni u Turskoj se zadržao samo godinu dana, a onda je za milion evra potpisao za Kaljari.

Holanđanin je na Sardiniji proveo svega pola godine i bilo je vreme da ponovo pakuje kofere. Ovaj put odlučio je da se okuša u MLS-u i potpisao je za Toronto. U Torontu je imao odličnu sezonu, ali onda je uslijedio šok jer su iz kluba poručili da više ne računaju na njega.

Van der Vil je potom pokušao da ode u Los Anđeles i igra za Galaksi ili LAFC, ali mu to nije uspelo. Iako je bio itekako poznat fudbaler pronalazak novog kluba kao da nije bio moguć. Zbog toga su počeli napadi panike s kojima se jedva izborio.

- Već više od godinu dana se borim s napadima panike i anksioznosću. Sve je počelo dok sam odmarao u kući u Los Anđelesu. Tada nisam znao šta se dešava jer je srce počelo ubrzano da mi kuca. Mislio sam da imam srčani napad. Kada sam se smirio pomislio sam da imam psihičkih problema i otišao sam u bolnicu na razne preglede - priča Van der Vil i nastavlja.

Gregori van der Vil
Gregori van der Vil foto: AP

- Nakon pregleda ustanovili smo problem i lagano sam pronašao razloge zašto se to desilo. Kao fudbaler sam uvek imao neverovatan pritisak i to je ostavilo traga. Emocije sam ostavljao po strani godinama i to me slomilo. Frustracije, bes, razočarenje, tuga... sve to sam stavio sa strane kako bih nastavio s karijerom i životom.

- Prethodne godine su bile teške i počelo je u PSŽ-u. Nisam bio srećan, a nakon toga u Istanbulu je bila još teža godina. Najveće razočarenje doživeo sam u Torontu. Imao sam odličnu godinu, zavoleo sam tim i grad, a onda je došao šok. Niotkud su mi poručli da ne računaju na mene i to me još uvek boli.

- Nastavio sam sa životom i to sam isto ostavio po strani. Došao u LA da nađem klub, ali ni to nije uspelo. Hteo sam da idem u Atlantu kod starog trenera De Bura, ali ni on nije pokazao neki interes. Nudio sam i besplatno da igram, a onda su počeli napadi. Tu se moja karijera nekako završila.

No, nakon svega Van der Vil je odlučio da se vrati u Amsterdam kako bi bio s porodicom i sada je ponovo spreman da igra fudbal.

- Valvajk mi je pružio šansu da ponovo treniram kao profesionalac. U Amsterdamu sam i osećam se mnogo bolje. Želim da se vratim na teren i ponovo budem srećan. Klub me je dočekao odlično i dao mi sve što mi treba. Ne znam još kada ću zaigrati, ali sam na pravom putu. Hteo sam da pokažem s kakvim problemima sam se borio i još uvek borim. Ljudi me prozivaju, a ne znaju šta mi se dešava. Za mene ovo nije bio dobar period, ali sam pobedio i gledam samo napred - zaključio je.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.