SPEKTAKULARNI EL KLASIKO PRIPAO REALU: Madriđani bili prežaljeni, pa dotukli do nogu Barsu! Kakav evrogol Modrića!
Foto: EPA/Andreu Dalmau

Primera, 7. kolo

SPEKTAKULARNI EL KLASIKO PRIPAO REALU: Madriđani bili prežaljeni, pa dotukli do nogu Barsu! Kakav evrogol Modrića!

"Kraljevski klub" je na najbolji način prekinuo seriju poraza u kojoj se našao, iako je Barselona bila favorit pred meč na Kamp Nou

Objavljeno: 18:17h

Real Madrid je pobedio Barselonu 3:1 na "Kamp Nou" u najvećem derbiju možda i svetskog fudbala.

Iako su uoči ovog meča bili, pa da tako kažemo autsajderi, zbog loše igre i dva uzastopna poraza (od Kadiza i Šahtjora), ekipa Zinedina Zidana je pobedila u najvažnijem meču koji je bio pred njima ove nedelje.

Ujedno, s obzirom na pritisak koji je imao na svojim plećima Zidan je ovom pobedom makar na neko vreme kupio sebi mir i vreme, jer uveliko se spekulisalo da će dobiti otkaz ukoliko ne pobedi najvećeg rivala.

"Kraljevski klub" stigao je do vođstva već u 5. minutu preko Federika Valverdea kome je majstorski asistirao Karim Benzema.

Moglo je brzo da bude i 0:2, ali je Alba u poslednjem trenutku reagovao ispred Vinisijusa Žuniora.

I onda je stigla kazna za to na drugoj strani. Mlađani Ansu Fati, novi superstar evropskog fudbala i kako kažu naslednik Mesija postao je najmlađi strelac u istoriji El Klasika.

Odličnu akciju u 8. minutu započeo je Lionel Mesi koji je sjajnim pasom pronašao Đordija Albu, a ovaj na "tacni" poslužio reprezentativca Španije poreklom iz Gvineje Bisao.

Malo je nedostajalo da dođe do potpunog preokreta u 24. minutu kada je Mesi sa dva driblinga "izlomio kičmu" Ramosu, ali je Kurtoa bio nepremostiva prepreka lopti ka golu.

Bilo je još dobrog fudbala u prvom poluvremenu, po nekoliko lepih prilika da se postignu golovi, a ekipa iz Madrida je bila daleko konkretnija i imala nešto malo veći posed lopte.

Na startu drugog poluvremena ponovo ogromna prilika za domaćina koju nije realizovao Kutinjo. Sjajno ga je pronašao Fati usamljenog na drugoj stativi, ali igra glavom nije Brazilčeva jača strana što se videlo i sada. umesto da spusti loptu u gol, usledio je veliki promašaj.

Naravno, kazna je stigla na drugoj strani samo desetak minuta kasnije. Lengle je vukao za dres Ramosa u kaznenom prostoru Barselone, kapiten Reala je pao, a sudija je odlučio da konsultuje VAR i pogleda snimak, a onda pokaže na "belu tačku":

Odgovornost je preuzeo čovek nad kojim je napravljen penal i bio je neumoljiv. Real je ponovo poveo 2:1.

Tada Barselona kreće na sve ili ništa, pritisak je bio konstantno prema golu "kraljevskog kluba", ređali su se šutevi, poneka dobra prilika, Kuman je bacio sve svoje napadačke adute i na teren poslao i Grizmana i Dembelea i Trinkaa, ali rezultata nije bilo.

Gosti su čekali svoju priliku da dotuku protivnika, a odlične prilike su propustili Kros i Ramos, pogotovo ovaj drugi kada sve čestitke idu na račun golmana Neta koji je sjajno skinuo volej udarac.

Ipak, u 90. minutu tačku na meč i veliku pobedu Realu donosi Luka Modrić evrogolom kakav postižu samo najveći igrači. Izlomio je Neta sa nekoliko driblinga i potom pogodio mrežu.

Da pomenemo da naš Luka Jović je čitavu utakmicu posmatrao sa klupe.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.