ESPRESO ANALIZA: Spiridonović završio "karijeru" u Zvezdi, Sanogo ponovo divljao, ali pozitivno, Falćineli dobar!
Foto: EPA

rekapitulacija

ESPRESO ANALIZA: Spiridonović završio "karijeru" u Zvezdi, Sanogo ponovo divljao, ali pozitivno, Falćineli dobar!

Naredno kolo na programu je već 29. oktobra, kada na Marakanu dolazi Slovan iz Libereca

Objavljeno: 23:28h

Nije uspela Crvena zvezda. Hofenhajm je iskoristio neopreznost i kaznio srpskog šampiona za propuštene šanse.

Falćineli i Spiridonović su mogli da budu heroji, da su bili malo prisebniji. Prvi je čak mogao da postigne dva pogotka, dok će Spiridonović dugo žaliti za ovo veče. Imao je čistu situaciju, gde je samo trebao da postavi nogu, ali da li iz straha ili nepripremljenosti, omašio je celu loptu u ključnim trenucima meča. Teško da će povratkom Ivanića i Kange ponovo dobiti ovakvu prliku.

foto: Starsport©

Dejan Stanković je odlično pripremio meč, iznenadio sa formacijom, koja je izuzetno dobro delovala do primljenog pogotka. Sanogo je proradio, Rodić ponovo probijao, Katai je dao svoj trenutni maksimum, ali nije bilo sreće.

Hofenhajm iako oslabljen dolazi do važne pobede, a crveno-beli mogu da budu zadovoljni uprkos porazu, jer realno, niko se nije ni nadao da mogu da naprave čudo. A, bili su blizu.

Naredno kolo na programu je već 29. oktobra, kada na Marakanu dolazi Slovan iz Libereca.

Standings provided by SofaScore LiveScore

MILAN BORJAN: Kod golova ništa nije mogao, uradio sve što je do njega. Imao je nekoliko sigurnih intervencija. Uvek daje sve od sebe, ko god da je na terenu.

STRAHINJA ERAKOVIĆ: Odličan do prvog primljenog gola! Posle meča protiv Partizana, gde je bio na udaru, Eraković se izdigao i u evropskom debiju pokazao kakav igrač može da bude. Imao je jedan pas u noge protivnika na startu meča, ali kod primljenog pogotka nije ispratio Baumgartnera, koji je pogodio mrežu.

NEMANJA MILUNOVIĆ: Spasio je čist gol, kada je sa linije izbio loptu koju je uputio Dabur. Do vođstva domaćina je lako iznosio lopte i imao je odličnu partiju za nekog ko je najviše kritikovan prethodne evropske jeseni, ali je mogao bolje da reaguje kod pogotka, kada sa Erakovićem nije uspeo da sačuva protivničkog igrača, a kod drugog je dao loš pas koji je prethodio konačnom rezultatu.

foto: Starsport©

MILOŠ DEGENEK: Uprskao korektnu partiju na kraju, kada nije uspeo da napravi ofsajd zamku i "pomogao" Daburu da pogodi mrežu Borjana. Nije se preterano video na utakmici.

MILAN GAJIĆ: Nije se video puno Gajić, napadi su uglavnom išli po levom boku. Dobio je šansu pre Gobeljića, a diskutabilno je pričati o tome da li je i iskoristio.

MILAN RODIĆ: Probijao po levoj strani, pravio probleme odbrani domaćina. Uputio dobar centaršut, ali Falćineli nije "ispoštovao" dobar potez Rodića. Navijači i Stanković mogu da budu zadovoljni njegovom partijom, ali očito je da nema snage za čitavu utakmicu.

SEKU SANOGO: Odlična partija u prvom delu, pokrivao je svaki pedalj njegovog delja terena, kvario napade, delio lopte... Samo je jedan detalj na kraju prvog poluvremena, pokvario utisak, ali sve u svemu dobro veče za Sanoga. Naravno, ni ovaj meč nije prošao bez žutog kartona.

foto: Starsport©

VELJKO NIKOLIĆ: Nije loše delovao Nikolić, ima tu "nesreću" da ne igra na svojoj poziciji, ali osim nekoliko netačnih pasova, sve ostalo je bilo zadovoljavajuće. Daje maksimum, ne plaši se kao na nekim ranijim mečevima, a za to je zaslužno poverenje koje mu Stanković pruža na velikim utakmcicama.

SRĐAN SPIRIDONOVIĆ: Obrukao se Spiridonović, imao je šansu da dovede Zvezdu u vođstvo i ponovo se nametne Stankoviću, ali "promašio je ceo fudbal". Skromno izdanje brzonogog veziste, koji se neće naigrati kada se u ekipu vrate Ivanić i Kanga.

ALEKSANDAR KATAI: Vidi se da nije spreman. Namestio šansu Spiridonoviću, ali ništa više od toga. Pružio je ono koliko je mogao, velika šteta što danas nije bio u mogućnosti da bude na svom nivou.

foto: EPA

DIJEGO FALĆINELI: Čovek zvani šansa. Non-stop je opasan po protivnika, sjajna kretnja, ubacivanje, ali nedostaje pogodak. Ostaće žal što bar jedna lopta nije ušla u mrežu. Žuti karton mu je malo "poremetio" planove, ali visoka ocena za prikazano na terenu u Nemačkoj.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.