SRBIJA MORA DA IGRA NA EVROPSKIM I SVETSKIM PRVENSTVIMA: Igrali smo bolje nego obično! Škotska mora pasti!
Foto: EPA/Fredrik Varfjell

reč srpskih fudbalera

SRBIJA MORA DA IGRA NA EVROPSKIM I SVETSKIM PRVENSTVIMA: Igrali smo bolje nego obično! Škotska mora pasti!

Fudbaleri Srbije su jednoglasni u stavu da trijumf u Oslu neće imati nikakav značaj ako se u novembru u finalu baraža ne pobedi Škotska

Objavljeno:

Srbija se plasirala u finale baraža za Evropsko prvenstvo, pobedom u četvrtak uveče nad Norveškom u Oslu posle produžetaka rezultatom 2:1.

Tako će "Orlovi" posle sjajne predstave u Oslu, odlučujući meč za plasman na EURO igrati protiv Škotske u Beogradu, u novembru.

Dušan Tadić je rekao da je nacionalni tim u utakmici protiv Norveške pokazao da može da bude najbolji kad je najteže.

- Jako teška utakmica ali mislim da smo odigrali dosta dobro. Mogli smo da ih još kaznimo u prvom poluvremenu, realno trebalo je da bude dva razlike za nas. Šteta što nismo uspeli da krunišemo dobro igru, ali mislim da smo se borili kao pravi orlovi i da je sve bilo na zavidnom nivou - rekao je Tadić, prenosi FSS.

- Naravno, to može još bolje i treba uvek da težimo ka perfekciji... Jako bitna pobeda, pokazali smo da kad je najteže možemo da budemo najbolji - istakao je Tadić, pa je poruči da kreću pripreme za Škote.

- Već se pripremamo za Škotsku, da ih analiziramo, da vidimo kako možemo da ih ugrozimo... Kao što sam uvek govorio - Svetsko prvenstvo, Evropsko prvenstvo - to moramo. Samo treba da se držimo kao jedan i da igramo kao protiv Norveške i nema problema - rekao je Tadić.

I golman Predrag Rajković se složio da je utakmica bila jako teška, ali da je njegov tim odigrao jako dobro svih 120 minuta.

- Mislim da smo nezasluženo primili gol pred kraj utakmice, mogli smo da završimo utakmicu u 90 minuta... Nije mi bilo puno teško, igrali smo dobro defanzivno, generalno nisam imao puno posla. Treba da nastavimo da igramo tako čvrsto u odbrani i onda je posle u napadu lakše - rekao je Rajković.

On je naveo da će i Škotska igrati slično kao Norveška.

- Igraće dugim loptama, ali to je daleko, prvo treba da se okrenemo Mađarima i Turcima (u Ligi nacija), pa ćemo u novembru da razmišljamo i pravimo taktiku za Škote - rekao je Rajković.

Filip Đuričić je naveo da je nacionalni tim dobro ušao u utakmicu.

- Odigrali smo bolje nego inače, ne sećam se da smo ovako dobro energetski ušli u utakmicu... Nismo to naplatili nažalost, ali ohrabruje to što smo igrali jako dobro, nismo se predavali i na kraju smo pobedili - rekao je Đuričić.

- Lično, moglo je biti malo lepše da sam dao gol, ali dobro, pristajem da bude ovako svaki put ako ćemo da prođemo. Nije mi prva situacija, imao sam i protiv Rusije jednu, moram malo više da poradim na tome, više mentalno nego tehnički, malo više smirenosti i biće sve to kako treba - dodao je on.

Đuričić je naveo da nacionalni tim prvo treba da se koncentriše na utakmice protiv Mađarske i Turske, ali je dodao da veruje da će protiv Škotske biti "za nijansu lakše" nego u Oslu.

- Ali, ne smemo nikoga potceniti i moramo da nastavimo ovako jer mislim da smo na pravom putu - rekao je on.

Luka Milivojević je rekao je da je njegov tim zaslužio pobedu protiv Norveške i istako da još nije gotovo jer sledi finale baraža za Evropsko prvenstvo sa Škotskom.

- Iskreno, bilo je dosta napeto. Kad sagledamo celu utakmicu, bili smo dosta bolji od protivnika. Zaslužili smo i pre mog ulaska u igru da damo golove. Kad smo ušli Sergej i ja na 0:0, dobili smo svoje zadatke, trudili smo da maksimalno ispoštujemo. Na kraju, najbitnija je pobeda. Mislim da smo tu pobedu definitivno zaslužili, bili smo bolji od protivnika - rekao je Milivojević.

- Nije sve gotovo čeka nas finale sa Škotskom u Beogradu - rekao je Milivojević.

- Škotska je ekipa koja će, po meni, doći u Beograd da se brani, da proba da iskoristi svoje šanse iz kontranapada. Ostrvske ekipe igraju čvrst fudbal, dobro se brane, imaju puno igrača iza lopte. Nešto slično je bilo sa Norveškom, gde smo ih stavili u problem sa tri igrača pozadi, četiri u sredini, dva igrača iza špica... Mislim da će i Škoti slično igrati, možda će biti čak i zatvoreniji od Norveške - dodao je on.

Nemanja Maksimović rekao je da je njegova ekipa možda malo precenila Norvešku, ali je ocenio da je to dobro jer ih je ozbiljno shvatila i istakao da je "Orlove" motivisalo i to što su mnogi smatrali da ne mogu da pobede.

- Najbitnija je pobeda, bila je jako teška utakmica. Morali smo ranije da rešimo utakmicu, imali smo puno šansi u prvom poluvremenu. Najbitnije da smo prošli i sad nas čeka to finale - rekao je Maksimović.

- Možda smo ih malo precenili, ali to je u neku ruku i dobro jer smo ih ozbiljno shvatili. Od prvog minuta smo ušli maksimalno ozbiljno i znali smo ćemo da radimo, u prvom poluvremenu pogotovo, napravili smo veliku razliku, šteta što je nismo krunisali golom ranije - rekao je Maksimović.

- Mislim da nas je motivisalo i to što su mnogi smatrali da ne možemo da pobedimo i da će nas Norvrška pobediti. Mislim da nisu imali razloga za to, mi smo grupa kvalitetnih igrača. Problem je jedino što je trebalo da igramo mnogo ranije, pa se odužilo i nekako nismo mogli da dočekamo utakmicu, ali se na kraju završilo na najbolji mogući način po nas - dodao je on. - Očekuje nas još jedna teška utakmica, ništa nam neće značiti ova pobeda ako ne dobijemo Škote kući. Nadam se da će do tada pustiti publiku na stadion i da se pred našim navijačima kvalifikujemo na tako željeno Evropsko prvenstvo - zaključio je Maksimović.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Beta)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.