SRBIJA NAJVEĆI DOBITNIK BARAŽ MEČEVA: I to ne samo zbog EP! Još malo nam fali da obezbedimo 2. šešir na žrebu za SP
Foto: EPA/Fredrik Varfjell

posle svih rezultata

SRBIJA NAJVEĆI DOBITNIK BARAŽ MEČEVA: I to ne samo zbog EP! Još malo nam fali da obezbedimo 2. šešir na žrebu za SP

Našoj selekciji će zato biti važno ne samo da pobedi Škotsku i plasira se na EURO, već i da ostvari dobre rezultate u Ligi nacija u narednom periodu

Objavljeno:

Fudbaleri Srbije ostvarili su sjajan rezultat u Norveškoj i uspeli su u utakmici koja je trenutno bila utakmica godine, do one sa Škotskom, da izbore plasman u finale baraža za odlazak na EURO sledeće godine.

"Orlovi" su pobedili Norvežane na njihovom terenu i tako došli na korak do Evropskog prvenstva na kome nismo učestvovali punih 20 godina.

Ali osim toga, ovaj rezultat i ova pobeda donela je još jedan značajan korak našoj reprezentaciji.

Naime, sa ovim trijumfom, naša selekcija je uspela da ojača svoju poziciju u drugom šeširu za predstojeći žreb kvalifikacionih grupa za odlazak na Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

U suštini, posle ovih polufinalnih baraž mečeva, može se reći da je Srbija najveći pobednik, pošto je sada uvećala svoje šanse na 93% da bude u drugom šeširu na žrebu za kvalifikacije za Mundijal i samim time izbegne neke teške protivnike.

Kalkulacije šta nam je potrebno još da bismo i definitivno učvrstili mesto u tom drugom šeširu su za sada mnoge, s obzirom da je i nama i ostalim reprezentacijama preostalo da odigraju još 5 mečeva do žreba.

Međutim, po nekim proračunima, u slučaju pobede sad u nedelju nad Mađarskom u Beogradu u diviziji B Lige nacija, a potom i u finalu baraža nad Škotskom u Beogradu, "Orlovi" bi 99,9% cementirali mesto u tom drugom šeširu.

Zato je važno da ne samo pobedimo Škotsku kako bismo se plasirali na EURO, već i da pravimo dobre rezultate u Ligi nacija, počevši od predstojećih mečeva protiv Mađarske i Turske koje igramo u narednih 5 dana.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.