NORVEŽANI OBJAVILI SPISAK ZA SRBIJU: Napašće nas sa svim najboljim što imaju!
Foto: EPA/HANNA ANDRESDOTTIR

strašan tim

NORVEŽANI OBJAVILI SPISAK ZA SRBIJU: Napašće nas sa svim najboljim što imaju!

U ekipu je pozvana još jedna buduća zvezda evropskog fudbala uz Halanda i Serlota

Objavljeno:

Ljubiša Tumbaković je prošlog četvrtka objavio spisak reprezentacije za meč polufinala baraža za EURO 2021. protiv Norveške u Oslu, a sada je i njegov kolega sa suprotne strane otkrio svoje karte.

Selektor Norveške Lars Lagerbek sa saopštio je spisak igrača na koje računa za utakmicu protiv Srbije 8. oktobra i tu se nalazi sve najbolje što ta zemlja ima od fudbalera.

Na spisku je 26 igrača:

Golmani: Rune Jarstajn (Herta), Orjan Njiland (Aston Vila), Andre Hansen (Rozenborg); Defanzivci: Kristofer Ajer (Seltik), Haitam Alesami (Amijen), Omar Elabdelui (Galatasaraj), Martin Lines (Galatasaraj), Birger Meling (Nim), Tore Reginijusen (Rozenborg), Sigurd Rosted (Brondbi), Stefan Strandberg (Ural), Jonas Svenson (AZ Alkmar), Leo Skiri Estigard (Koventri); Vezisti: Patrik Berg (Bodo), Sander Berge (Šefild j.), Mohamed Eljunusi (Seltik), Markus Henriksen (Rozenborg), Stefan Johansen (Fulam), Frederik Midtsje (AZ Alkmar), Matijas Norman (Rostov), Morten Torsbi (Sampdorija), Martin Edegard (Real Madrid); Napadači: Erlin Haland (Dortmund), Jens Peter Hauge (Bodo), Džošua King (Bornmut), Aleksander Serlot (Lajpcig).

foto: EPA/Terje Pedersen

Za razliku od prethodnih spiskova u ekipu se vraća Martin Odegard koji se oporavio od povrede, a jedino novo ime je Jens Peter Hauge. Reč je o krilnom napadaču koji ima 20 godina, do sada je nosio dres mlade selekcije, ali je eksplodirao na startu nove sezone. Blistao je na utakmici kvalifikacija za Ligu Evrope protiv Milana, odigrao je tako da su Rosoneri odmah krenuli u akciju da ga dovedu u svoje redove.

- On napreduje veoma brzo. Igra u jako dobrom timu, a ono što ga čini posebno interesantnim je način na koji igrač. Hauge je ključni igrač, ima u sebi x faktor kojim malo fudbalera može da se pohvali. Osetio sam da je ovo pravi trenutak da ga pozovem u A tim - rekao je selektor Lagerbek.

Pobednik baraža u Oslu igraće u novembru, za plasman na Evropsko prvenstvo, kao domaćin protiv boljeg iz duela Škotska - Izrael.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.