SAD PROCURILA DOKUMENTA IZ FSS: Objavljeno koliko novca je Savez dao Partizanu i koliko crno-beli duguju!
Foto: FSS

odgovor na optužbe

SAD PROCURILA DOKUMENTA IZ FSS: Objavljeno koliko novca je Savez dao Partizanu i koliko crno-beli duguju!

Rat ne jenjava i čini se da smo dobili novu epizodu

Objavljeno:

Nedeljama već traju prepucavanja i međusobne optužbe između Partizana i Fudbalskog saveza Srbije, a sve je to kulminiralo još posle poraza od Vojvodine u Novom Sadu kad crno-beli nisu bili zadovoljni suđenjem i za sve optužili FSS.

U međuvremenu su iz Saveza tvrdili da im Partizan duguje novac, da bi potom usledio odgovor iz Humske da u stvari se njima duguje novac, a sada su u javnost procurela dokumenta koliko je novca u 2020. godini leglo na račun Partizana od FSS kao i šta je Savez sve plačao u ime crno-belih.

Naime ova dokumenta ukazuju na to da je FSS uplatio nekoliko pozajmica Partizanu i da su sve one načinjene u 2020. godine, saznaje " Republika".

foto: FSS

- Na današnji dan, FK Partizan nacionalnom Savezu duguje 411.000 evra po različitim osnovama, ukupno u poslednjih pet godina. Sve te pozajmice, u poslednjih pet godina, Partizan je uredno vraćao Savezu, budući da je uvek postojalo sredstvo obezbeđenja u vidu novčanih priliva od UEFA ili od transfera igrača - navedeno je u saopštenju Partizana pre nekoliko dana, ali dokumenti to demantuju.

U dokumentima se vidi da je Partizan od Saveza uzeo nekoliko pozajmica u periodu od 18. februara, pa zaknjučno sa 28. julom ove godine. Najveći deo pozajmica uzet je za regulisanje dugovanja potrebnih za UEFA licencu.

Takođe se vidi i molba Partizana koja je poslata na adresu Jovana Šurbatovića, da Savez uplati crno-belima pozajmicu od 150.000 evra, na šta je pozitivno odgovoreno i ubrzo je sklopljen i poslednji ugovor 28. jula.

foto: Starsport©

Objavljeno je i da Partizan nije ispunio sve obaveze predviđene zbog procenta od tri odsto za transfere, što su iz Humske nazvali reketaškom kamatom.

Do sada je Partizan od transfera trebalo da isplati 815.000 evra, ali nije isplaćen ceo iznos, nego fali 230.000 evra.

Objavljene su na kraju i kazne koje je Savez platio za Partizan kod UEFA, koje su crno-beli isplatili sa zakašnjenjem od po nekoliko meseci.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.