POTENCIJALNI PROTIVNICI U PLEJ-OFU: Zvezda može na Seltik i Ludogorec, a Partizan i Vojvodina na Milan!
Foto: AP

Uoči žreba

POTENCIJALNI PROTIVNICI U PLEJ-OFU: Zvezda može na Seltik i Ludogorec, a Partizan i Vojvodina na Milan!

Svi srpski klubovi će biti nosioci, ali ih to ne spašava potencijalnih duela sa teškim rivalima

Objavljeno: 09:01h

U Nionu će ovog petka od 14h biti održan žreb za plej-of Lige Evrope, a u bubnju će se naći tri srpska kluba.

Ono što je zanimljivo jeste da će svi srpski klubovi na neki način biti nosioci, odnosno, imati povlašćeni status, međutim, to ih ne izuzima od dobijanja teških rivala.

Crvena zvezda svoj put u Evropi nastaviće u plej-ofu za Ligu Evrope, a s obzirom da je ispala u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona biće povlašćena i rivali mogu da joj budu timovi koji su ispali u ranijim fazama kvalifikacija za LŠ.

UEFA je skratila ovog jutra spisak potencijalnih rivala crveno-belih na 5 klubova i to su Ludogorec, kao i pobednici mečeva: Sarajevo - Budućnost, Ararat - Celje, Riga/Tre Fiori - Seltik.

Ono što je olakšalo posao Zvezdi jeste klub Drita iz Gnjilana koji je zakazao meč sa Legijom i samim time sklonio poljski klub sa puta srpskog šampiona, jer je UEFA zabranila da se potencijalno sretnu srpski i klub sa Kosova.

Nakon što bude izvučeno 5 parova sa ekipama koje su nosioci, preostalih šest parova će biti žrebano međusobno, bez određivanja nosioca.

I Partizan će biti nosilac na žrebu, iako mu predstoji težak protivnik u 3. kolu, belgijski Šarloa.

I crno-belima, kao i Vojvodini, na putu do grupne faze će stajati jedan od 13 potencijalnih rivala, među kojima mogu da budu imena poput Milana, AEK-a, Rendžersa, Granade, Remsa, Rostova, ali i FCSB (koji je sinoć izbacio TSC), Hapoel Ber Šive, Rozeborga, Apolona, Rijeke i CSKA iz Sofije.

foto: Printscreen/UEFA.com

Inače, Vojvodinać je nosilac na žrebu jer bi u slučaju da prođe Standard iz Liježa u 3. kolu, preuzela njihov koeficijent.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.