TSC I RUMUNSKI HIBRID IZJEDNAČILI SVETSKI REKORD: Samo jednom u 21. veku videli smo meč kao u Senti! (VIDEO)
FK TSC Bačka Topola, Foto: Starsport©

UTAKMICA KOJA ĆE SE PAMTITI

TSC I RUMUNSKI HIBRID IZJEDNAČILI SVETSKI REKORD: Samo jednom u 21. veku videli smo meč kao u Senti! (VIDEO)

Samo u Škotskom prvenstvu je 2010. viđen remi sa tolikim brojem golova, a pre toga za 100 godina beleženja fudbalskih rezultata u najvišim rangovima takmičenja - svega četiri puta

Objavljeno: 11:47h
Aleksa Radosavljević

TSC i FK FCSB (hibrid nekadašnje Steaue, koji koristi njena obeležja i sve klupske simbole, ali s tim što se prava Steaua ugasila, a sada pokušava da se "iskobelja" iz treće lige) odigrali su meč za pamćenje. Meč za anale, za fudbalsku istoriju...

Utakmica odigrana u Senti bila bi najveća poslastica u fudbalskim almanasima, popularnim u vremenu pre interneta, kada je to bio jedini pravi način da budete upućeni u sve rezultate, dostignuća, rekorde, a završena je rezultatom 6:6.

Kada su se euforija, ali i krvni pritisak posle onoga što smo gledali na severu Srbije slegli, došlo je vreme za povratak u neka starija vremena, kako bismo zagrebali ispod površine i pokušali da se setimo/pronađemo da li se ikada odigrao remi u kom je postignuto čak 12 pogodaka.

Odgovor je - potvrdan! Svega šest puta u istoriji najjačih fudbalskih takmičenja, kakvo Liga Evrope definitivno jeste, viđen je ovakav remi, ali nikada u dva glavna evropska takmičenja - NIJE!

foto: Starsport©

Dakle, TSC i Steaua su postali remi sa najvećim brojem golova u istoriji evrokupova kakve danas poznajemo, a izjednačili su svetski rekord - doduše, posle produžetaka.

Kad smo vam već zagolicali maštu, red je da otkrijemo koji su ostali nerešeni mečevi sa 12 datih golova.

2010. godine, sastali su se škotski klubovi Madervel i Hibernijans, izjednačujući pogodak pao je u nadoknadi vremena i to na fascinantan način. Lukas Jutkjevič je bio strelac u stilu Marka van Bastena iz finala Evropskog prvenstva 1988. godine

U sezoni 1999/00 u belgijskom šampionatu sastali su se Vesterlo i Genk, a meč je završen istim rezultatom kao ovaj u Senti. Tada su viđena čak četiri crvena kartona, po dva na obe strane, ali i pet jedanaesteraca, pa je za igrača utakmice pomalo satirično novinarka na kraju prenosa označila glavnog arbitra.

Selimo se u Englesku, gde su 1960. godine Čarlton Atletik i Midlzbro odigrali 6:6, a tada je, interesantno, tri pogotka postigao legendarni Brajan Klaf. Detalji o tome OVDE.

U nastavku pročitajte ko je bio legendarni Klaf, osvajač dve titule Lige šampiona sa do tada osrednjim Notingem Forestom.

1950. godine, Atletiko i Atletik, dva kluba sličnog imena (čak i istog, ako znate klupsku istoriju, "Jorgandžije" iz Madrida osnovali su studenti iz Bilbaa), igrala su još jedan meč koji će zauvek ostati utkan u fudbalske knjige rekorda. OVDE pogledajte detalje sa njega.

Davne 1930. godine, u engleskoj se desio prvi zabeležen rezultat ove visine, Lester i Arsenal odigrali su takođe nerešeno uz 12 postignutih pogodaka, a detalje sa tog meča čitajte OVDE.

Što se ukupnih rekorda za golove u evropskim kupovima tiče, rekord Kupa UEFA/Lige Evrope je meč Ajaks - Red Bojs koji je završen rezultatom 14:0.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.