ESPRESO ANALIZA: Stanoje, šta ovo bi? Jalovi Sadik i Asano, Šarloa će se prošetati pored ovakve ekipe Partizana!
Sfintul George - Partizan, Foto: Starsport©

ZAPAŽANJA IZ MOLDAVIJE

ESPRESO ANALIZA: Stanoje, šta ovo bi? Jalovi Sadik i Asano, Šarloa će se prošetati pored ovakve ekipe Partizana!

Analizirali smo ovu utakmicu kako vi ne biste morali...

Objavljeno: 23:05h
Aleksa Radosavljević

Kada je utakmica u Moldaviji otišla u produžetke, mnogi navijači crno-belih, a verujemo i sam Aleksandar Stanojević pomislili su na onu katastrofu sa Šamrokom.

Srećom po klub, trenera, ali i upravu, koja bi bila na meti ozbiljnih kritika da je evropska odiseja u "postsavovskoj" eri završena u Moldaviji, penalom Bibarsa Natha u 104. minutu Partizan je prošao u 3. kolo gde će ga čekati Šarloa.

Upravo taj Šarloa, koji smo stavili u naslov, trenutno, ako se ništa u ekipi drastično ne promeni, biće neprelazna prepreka za ekipu Partizana. Kažemo, ako se ništa ne promeni, pošto je ovo što smo imali prilike da vidimo u Moldaviji više nego mlak nastup.

Ovo su zapažanja našeg novinara sa utakmice na stadionu FK Zimbrua iz Moldavije:

FK Partizan
FK Partizan foto: Starsport©

Vladimir Stojković

Iako gotovo da nije imao posla, u prvom poluvremenu je morao da bude jako priseban kod dve situacije gde umalo da lopta završi iza njegovih leđa, gde je pokazao zašto je bitno imati iskusnog golmana na mreži.

Aleksandar Miljković

Imao jedan lep pokušaj makazicama u uvodnim minutima meča, ali u odbrani je po njegovoj strani bilo nekoliko polu-opasnih napada slabašnog moldavskog kluba. Posle tih makazica, imao je nekoliko prodora i lepo ukradenih lopti, ali nije stvorio nijednu priliku centaršutevima.

Bojan Ostojić

Siguran, nije imao mnogo posla, težište igre je bilo na drugom delu terena, pa je bilo dovoljno da ne kiksne.

Uroš Vitas

Opet je pokazao u nekoliko navrata da ima dobar dugačak pas, pronalazio je svoje saigrače dijagonalama, a bio je i veoma uspešan, poput Ostojića, kad god je trebalo da se raščisti opasnost, bio je tačno gde treba.

foto: FK Partizan

Slobodan Urošević

Što je bilo do njega defanzivno na ovom meču, naravno, uradio je, ali u napadu nije imao nijedan opasan prodor, nijedno dodavanje za završnicu. Protiv ekipa tipa Sfintula definitivno bi morao mnogo bolje.

Saša Zdjelar

Imao je mnogo sreće što nije postigao autogol sredinom prvog poluvremena, ali naravno, bio bi to samo nesrećni slučaj. I ne može se previše pričati o partiji zadnjeg veznog igrača kada igrate protiv tima koji nije izašao iz zone od 30-ak metara od svog gola, jer, opšte je poznato da Zdjelar nije neki kreativac, već motor i pluća ekipe.

foto: FK Partizan

Bibars Natho

Nije ovo za sada njegova sezona. Iako je tvrdio da je potpuno spreman, ne deluje ni kao obris onog Izraelca iz prethodne sezone, a osim jedne poluprilike koju je imao sredinom drugog poluvremena nije pokazao ništa. I dalje mnogi kažu da je on najveći mozak ove ekipe, da radi neke stvari koje ne vidi golo laičko oko, ali ovoga puta, moramo da kažemo, ni istančani fudbalski stručnjaci neće moći da kažu mnogo dobrih stvari o njegovoj partiji u Moldaviji. Ono za šta mu se mora odati priznanje je to da je uspeo da ostane priseban do 114. minuta, a da tada bude precizan sa bele tačke, posle penala napravljenog nad Lutovcem.

Filip Stevanović (od 61. minuta Lazar Marković)

Skoro potpuno nevidljiv, jedna od lošijih njegovih utakmica u Ligi Evrope, nismo navikli da je toliko odsečen od ostatka ekipe. Praktično je sve vreme imao "flaster" na leđima. Nije ni čudo da je prvi zamenjen od svih igrača na meču.

Sejduba Suma (od 110. minuta Šćekić)

Kreativan, jak na lopti, dobre ideje u završnoj trećini, ali praktično ga niko od saigrača nije ispratio na pravi način, bar kada je prvo poluvreme u pitanju. Posebno tu mislimo na Sadika, koji je upropastio nekolicinu Suminih akcija. Što je meč dalje odmicao, bio je sve bezopasniji, pošto su ga obično čuvala po 3, 4 igrača.

foto: FK Partizan

Takuma Asano

Ušao je u utakmicu vidno motivisan, ali ju je započeo sa nekoliko netačnih dodavanja i loših prijema u završnoj fazi napada. Imao je jednu šansu u prvom delu kada ni sam ne zna kako je nije pretvorio u gol. Nije imao snage da završi meć, pa ga je u produžecima Stanojević zamenio i ubacio Lutovca.

Umar Sadik (od 78. minuta Matić)

Dosta lopti išlo je na njega preko Sume od samog starta, ali je u uvodnim minutima meča više puta pao, nego što je napravio nešto opasno. U 16. minutu je lepo prošao kroz odbranu, ali je opet zakomplikovao, nije šutnuo na vreme. U još nekoliko navrata je pretio, ali u prvom poluvremenu je više nervirao svoje navijače i saigrače, nego što je zapravo ugrozio odbranu domaćina. Na kraju se čak i povredio, što je bila prava katastrofa za crno-bele, a zamenio ga je Matić.

foto: FK Partizan

Izmene:

Lazar Marković (od 61. minuta umesto Stevanovića)

Čim je ušao u igru, uneo je živost u svoj tim. Napravio je dobru situaciju Nathu, a onda i sam probao iz voleja. Dobar pomak u odnosu na odsečenog Stevanovića.

Bojan Matić (od 78. minuta umesto Sadika)

Pokušavao je da donese nekakvu prevagu, ali utisak posle ovih devet meseci u Humskoj je da je Matić daleko od kvaliteta za klub Partizanovog renomea. Ništa nije pokazao od tada, pa satramo da bi Stanojević već mogao da počne da razmišlja o tome kako da ga "se reši".

Aleksandar Lutovac (od 91. minuta umesto Asana)

Ušao u produžecima da osveži tim i na neki način to je i uspeo, pošto je nad njim napravljen penal posle potpuno neupotrebljivog Uroševićevog centaršuta. Neverovatan kiks odbrane domaćeg tima, ali poklon koji je iskorišćen.

Aleksandar Šćekić (od 110. minuta umesto Sejdube Sume)

Nedovoljno vremena na terenu za individualni učinak.

foto: Starsport©

Trener: Aleksandar Stanojević

Iako je pokušao da iskoristi praktično najbolju postavu koju je napravio Savo Milošević, bez njega i Milana Đuričića očigledno to neće ići tako lako, pa čak ni Stanojeviću. Sigurni smo da vas je ovaj meč, poput nas, podsetio na onu tragediju sa Šamrokom, a o tome je gotovo sigurno tokom utakmice razmišljao i Aleksandar Stanojević. Da ne bi onog penala nad Lutovcem, јоš bi se gora pesma sad pevala, ali ni ovako nije baš idealno. Šarloa će biti

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.