SRPSKA BLAMAŽA VS HRVATSKA BLAMAŽA: Pi*aju po njima, a mi pi*amo po sebi!
Dule Mitrovića i Šimunića na meču na Marakani, Foto: Starsport©

nije dobro

SRPSKA BLAMAŽA VS HRVATSKA BLAMAŽA: Pi*aju po njima, a mi pi*amo po sebi!

Povrh svega, nas treba da plaši igra pred odlučujući meč sa Norveškom u bražu za Evropsko prvenstvo.

Objavljeno:

Blamaža mlade reprezentacije Srbije, ubedljiv poraz A selekcije protiv Rusije, pa nemoć na Marakani protiv Turske su stavke koje dokazuju da je srpski fudbal u velikom problemu, ali su mi smo poznati kao narod koji voli da gleda u tuđe dvorište, pa sa smeškom pratimo rezultate Hrvata u poslednje vreme.

Izabranici Zlatka Dalića izgubili su prvo u Portugalu 4:1, a nakon toga u Francuskoj 4:2. Hrvatska javnost je osula drvlje i kamenje po Kockastima, ali njihovu situaciju nikako ne možemo da poredimo sa našom.

Pre svega, Hrvatska je vicešampion Evrope, a Srbija spada u red fudbalskih liliputanaca. Svi znamo da imamo ogromni potencijal, da naš tim vredi oko 420.000.000 evra, ali "srpska fubalska glava" i "sistem" FSS-a sve naše kvalitete anuliraju i ne vrede ništa kada se izađe na travnati teren. Ono što je najgore kod Srba jeste pristup prema reprezentaciji i stav koji godinama unazad imamo.

Džabe nama Tadići, Mitrovići, Sergeji i ostali majstori fudbala kada stalno tražimo alibi, pravdamo se i ne želimo da se pogledamo u oči i suočimo sa stvarnošću.

Kada su Orlovi doživeli blamažu protiv Ukrajine, tadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić govori o nekakvih 20 minuta dobre igre, umesto da podvuče crtu i kaže da su onakve utakmice sramota za reprezentaciju koja ima ambicije da se plasira na bilo koje planetarno takmičenje.

- Prvih 20-ak minuta smo imali iole igru u fazi napada i odbrane, ali taj gol prvi pa drugi ubrzo su nas poremetili da bismo na poluvremenu pokušali u drugom sistemu. Jednostavno, nije funkcionisalo i žao mi je što smo u ovoj situaciji, ali život ide dalje. Želja igrača je bila, ali u ovom momentu smo naišli na boljeg. Svu odgovornost preuzimam što se tiče rezultata i taktike. Igračima je najbitniji mir i da se psihološki što bolje spremimo jer moramo da pobedimo u ponedeljak - rekao je Krstajić posle poraza od 5:0.

Sa druge strane, kada Hrvatska izgubi od Portugala, prvaka Evrope i Lige nacije, Dejan Lovren izađe pred novinare i kaže da je Hrvatska trebalo da na poluvremenu gubi sa 4:0. Shvatate li razliku?

Opet treba napraviti razliku: Hrvatka je izgubila od Portugala, ekipe koja je najbolja na Starom kontinetu, a Srbija od Ukrajine, koja jeste kvalitetna, ali nije elitna fudbalska reprezentacija

- S čim da budem zadovoljan? Ono što smo odigrali u prvih 45 minuta, to nije bila Hrvatska koju znam. Trebalo je biti 4:0 već tada za njih. Razloge ne znam... Ako ovako mislimo nastaviti, neće biti dobro. Ni nama ni njima nisu bili svi igrači, neki igrači nisu u formi, ali bez agresije ne možeš pobediti nikoga - rekao je novi fudbaler Zenita.

Hrvatska javnost uništava svoju reprezentaciju nakon poraza od Francuske i Portugala. Kockasti nisu osvojili nijedan bod u dosadašnjem delu Lige nacije, a primili su čak osam golova. Mediji iz komšiluka su prilično brutalni, pa je otuda Lovren osetio potrebu da ipak stane u zaštitu momaka koji su ima pre dve godine doneli najveći uspeh u istoriji.

- Teško je nešto pametno napisati u ne baš bajnim trenucima, proći ce i ovo, izaći ćemo još jači, jer verujem u ovu ekipu. Pokazali smo više nego protiv Portugala, ali opet nedovoljno dobro da bi pobedili. Prihvatićemo kritike, ali dragi mediji, nema potrebe dolivati ulje na vatru.Jedan dan smo vam junaci, dok drugi dan p***te po nama. Ljudi smo, a to znači da svi ponekad grešimo - napisao je Lovren.

Možda je teže blamirati se kao vicešampion sveta, možda nam veliki uspesi nisu potrebni da ne poletimo, možda vam se ovaj tekst neće svideti, možda ćemo jednog dana izgraditi onaj čuveni kult reprezentacije, možda nikada nećemo namestiti glavu, a možda se nikada ne promeni siutacija u srpskom fudbalu, jer smo to možda i zalsužili...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.