JAKE REČI O SUDIJI JOVANOVIĆU: UEFA ga veoma ceni, a mi bi ovde da mu skidamo glavu! Zašto?
Srđan Jovanović, Foto: Starsport©

ODJECI MEČA VOJVODINA - PARTIZAN

JAKE REČI O SUDIJI JOVANOVIĆU: UEFA ga veoma ceni, a mi bi ovde da mu skidamo glavu! Zašto?

Partizan zahteva od FSS potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora, te da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija koje su sudile to kolo

Objavljeno:

Bivše sudije Jovan Božović i Dragan Krstić stale su u odbranu Srđana Jovanovića, a sve povodom navodnih grešaka koje je pravio u Novom Sadu kada je arbitrirao na utakmici između Vojvodine i Partizana.

Oni smatraju da je Jovanović korektno sudio.

- Srđan Jovanović je naš najbolje rangirani sudija i kada se vrši ovakav pritisak na njega, možemo da mislimo šta očekuje mlađe sudije. Konkretno u Novom Sadu analiza je pokazala da je Srđan Jovanović dobro sudio. Svi navodi i napadi kluba su neutemeljeni i nemaju veze sa istinom, jer konkretno u Novom Sadu analiza je pokazala da je Srđan Jovanović dobro sudio. Jedina diskutabilna odluka bila je na štetu Vojvodine. Ovako se traži alibi za igru i ostvareni rezultat, a to je kao kada bi sada sudije ušle u analizu Partizanove igre - kaže Krstić. Partizan zahteva od FSS potpuno transparentno i javno delegiranje sudija po principu definisanja jasnih i precizno formulisanih kriterijuma izbora, te da Sudijska komisija javno objavi ocene svih sudija koje su sudile to kolo i na osnovu tih ocena da se delegiraju za naredna.

- Iskreno, nije mi poznato da je to bilo gde u Evropi javno, naprotiv. To je, usuđujem se reći, potpuna besmislica. I čudi me da to klubovi ne znaju - kaže Božović i dodaje.

- Koliko ja pratim dešavanja, mislim da je sve oko suđenja veoma transparentno, a tome u prilog analiza na TV Arena gde se veoma stručno i objektivno objašnjava i analizira svaki sporni detalj.

Nekoliko dana nakon meča Vojvodina – Partizan, UEFA je delegirala Jovanovića da sudi meč Lige nacija. - Jovanović sudi Island – Engleska, jedan od derbija u Ligi nacija, a priznaćete da se to ne daje lošem sudiji. Uostalom UEFA zna ko kako sudi, sve prate. Nije slučajno Srđan Jovanović sudio dva finala evropskih prvenstava za mlađe kategorije. Posle Milorada Mažića on je nova, usuđujem se reći, najsvetlija tačka pod našim sudijskim nebom, u ovom trenutku naš najbolji sudija i ako njega napadaju, šta onda drugi da očekuju - istakao je Božović, a s njegovim stavom se slaže i Zoran Čupić:

- Jovanović je najbolji naš sudija, sudio je mnogo velikih mečeva, derbije. UEFA ga veoma ceni, Evropi je dobar, a mi bi ovde da mu skidamo glavu. Zašto?

Bonus video:

(Espreso.co.rs/B92)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.