REPREZENTATIVAC RUSIJE PROVOCIRAO SRBE ALBANSKIM ORLOM: Igrač Marka Nikolića u centru nezapamćenog skandala! (FOTO)
Fjodor Smolov, Foto: EPA/Srđan Suki

ŠTA TI JE TO TREBALO?

REPREZENTATIVAC RUSIJE PROVOCIRAO SRBE ALBANSKIM ORLOM: Igrač Marka Nikolića u centru nezapamćenog skandala! (FOTO)

Ova promocija utakmice nije bila prihvatljiva ni publici

Objavljeno:

Organizatori utakmice između Rusije i Srbije prihvatili su odgovornost i krivicu za emitovanje fotografije u najavi meča, na kojoj fudbaler Fjodor Smolov drži prekrštene ruke preko grudi kao simbol albanskog dvoglavog orla.

- Gest reprezentativca nema nikakve veze sa političkim predstavljanjem. Ovo je bio izraz na temu grba Rusije, koji je iza Fedorovih leđa. Žao nam je što se pojavila takva iskrivljena interpretacija. Najmanje od svega smo želeli nekoga da uvredimo. Ovo je naša greška - piše na Tviter stranici EVRO 2020 v Sankt-Peterburge.

Ova promocija utakmice nije bila prihvatljiva ni publici. Jedan od ruskih navijača i prijatelja Srbije je smatrao nedopustivim ovaj gest pa je na Tviteru to i prokomentarisao:

- Ovo je simbol albanskog orla. Ovo je simbol genocida protiv Srba. Bože, ko je Smolovu "stavio u glavu" ovu ideju. I to na dan meča sa Srbijom - napisao je Malosolov.

Inače, Fjodor Smolov je fudbaler Lokomotive iz Moskve, koju sa klupe trenutno predvodi srpski trener Marko Nikolić, a prethodne polusezone bio je na pozajmici u Selti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.