TUMBAKOVIĆA NALJUTILO PITANJE O IVANOVIĆU: Bio si tu, pozdravili smo se i to je to! Nemamo igrača iz Superlige!
Foto: Starsport©

konferencija

TUMBAKOVIĆA NALJUTILO PITANJE O IVANOVIĆU: Bio si tu, pozdravili smo se i to je to! Nemamo igrača iz Superlige!

Selektor Tumbaković je govorio o tome zašto nije pozvao Branislava Ivanovića u reprezentaciju, iako se pomijala ta mogućnost

Objavljeno: 14:12h

Selektor Srbije, Ljubiša Tumbaković, održao je konferenciju za medije na kojoj je govorio o spisku igrača za duele sa Rusijom i Turskom, a u fokusu su bili i neki drugi igrači, koji nisu pozvani za ovu akciju.

Odmah po objavljivanju spiska uočeno je da praktično nema fudbalera za kojeg bi moglo da se kaže da je desni bek ili može da odgovori tim zadacima.

– Ideja je da se kroz ove dve utakmice profiliše način igre koji će nam pomoći da se plasiramo na šampionat Evrope. Ovaj spisak smo za nijansu modifikovali u odnosu na spisak kada smo se okupili u februaru i kada je trebalo da igramo baraž. Vodili smo računa da način i model igre prilagodimo igri koju naši repezentativci igraju u svojim klubovima. Nemanja Gudelj je u omladinskoj i mladoj reprezentaciji igrao na desnom beku, ali je njegova karijera vremenom otišla u drugom pravcu i u mojoj glavi on se ne uklapa u nastup na toj poziciji - rekao je selektor.

foto: Starsport©

U nacionalni tim se vratio Marko Grujić, ali ne i Luka Milivojević, dok je za Luku Jovića rekao da je nesporazum izglađen još prošle godine.

– Sa Jovićem smo izdefinisali situaciju još u decembru i to je „pročitana“ novina. Genezu Marka Grujića pratim od omladinske reprezentacije, sada se ukazala prilika da dobije šansu, nisam sa njim razgovarao, moj posao je da ga stavim na spisak, a on da odgovori na sve zahteve. Kakav je bio nesporazum sa bivšim selektorom, ja zaista ne znam. Održavamo kontakt sa svim potencijalnim reprezentativcima. Milivojević je proveren igrač, na njegovoj poziciji postoji višak fudbalera i nije bilo potrebe da dolazi. On će propustiti ovo okupljanje, ali uvek je tu uz reprezentaciju.

Tumbaković je odgovorio na pitanje zašto je Pavlović dobio poziv tek kada je otišao iz Partizana, a tema je bio i Branislav Ivanović.

– Pavlović je bio evidentiran i u martu mesecu, on je bio planiran čak i za mart, jer je u tom trenutku bio u formi. Što se Ivanovića tiče, iskren da budem, imam neke svoje kriterijume u komunikaciji sa igračima. Svi su bili na skeneru i kod ranijih selektora i kod nas koji se već godinama bavimo fudbalom. Ne vidim razlog da stalno moramo da pričamo, ja sam zatekao situaciju da je Ivanović završio karijeru u reprezentaciji i mislim da ne bi bilo profesionalno da se vraćamo. Bio si tu, pozdravili smo se, vreme je da krenemo u novu priču.

foto: Starsport©

Ovoga puta na spisku nema nijednog igrača iz Superlige Srbije.

– U novonastaloj situaciji, skautirali smo 43 igrača za ono što treba da se desi do kraja godine. Moja ideja je da se afirmiše naša liga, ali u ovom trenutku, kada je sve poremećeno, bilo bi interesantije i bolje da ostanu u svojim klubovima i da odgovore na zahteve trenažnog procea u klubovima. Nisam razgovarao sa rukovodstvom Partizana, Zvezde i Vojvodine, ali smatram da postoji prećutni dogovor da im izađemo u susret, jer mi nećemo moći da im ponudimo vrstu treninga kakav imaju u klubovima.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.