KO ĆE BITI PRVI NAPADAČ CRVENE ZVEZDE? Najveća dilema Dejana Stankovića pred ključne mečeve!
Foto: Starsport©

VELIKO PITANJE

KO ĆE BITI PRVI NAPADAČ CRVENE ZVEZDE? Najveća dilema Dejana Stankovića pred ključne mečeve!

Ko će u utorak istrčati na teren Marakane?

Objavljeno:

Već viđen transfer Federika Makede u Crvenu zvezdu je propao i sada ostaje pitanje kako će izgledati napad srpskog šampiona ove sezone.

Prema rečima iz Ljutice Bogdana, crveno-beli će se osloniti na raspoložive snage.

Crveno-beli u svom sastavu imaju četiri napadača: Ričmonda Boaćija, Milana Pavkova, Antonija Tomanea i Nikolu Krstovića, a na sve to El Fardu Ben i Aleksa Vukanović mogu da pokriju poziciju špica.

- Zvezda ima četiri izvanredna špica Boaćija, Pavkova, Tomanea i Krstovića, a po potrebi tu poziciji su često igrali i Ben i Vukanovic. Pritom su Boaći i Pavkov u najboljim igračkim godinama. U ovom trenutku nema potrebe da dovodimo sedmog špica. Svi ovi igrači primaju platu u Crvenoj zvezdi i moramo voditi računa da dodatno ne opterećujemo budžet za plate.

foto: Starsport©

Ne treba zaboraviti da imamo limit na četiri stranca a mi ih vec imamo šest (Sanogo, Kanga, Ben, Boaci, Tomane, Garsija). Nećemo praviti greške iz prošle godine kada smo iz želje da imamo što bolji tim dovodili nove igrače pre nego što odu oni koji su tu. Veliki broj igrača je omogućio veliki roster i lakše osvajanje šampionske titule ali i mnogim igračima onemogućio da imaju dovoljnu minutažu i pokažu sav kvalitet - naveli su iz Ljutice Bogdana.

Ipak, ostaje veliko pitanje da li je realno da se sva četvorica napadača zadrže na Marakani, pogotvo zato što se o odlascima Pavkova i Boaćija priča već mesecima unazad.

Veliki problem ove dvojice naadača jeste njihovo zdravstveno stanje, koje je mnogo puta u poslednjem periodu bilo problematično i više su bili povređeni nego zdravi. Tomane je pod lupom zvezdaške javnosti, koja očekuje mnogo više golova od njega. Jedini za koga možemo da kažemo da je u formi je mladi Nikola Krstović, ali teško da možemo da očekujemo od momka koji ima samo dvadest godina mu se stavi pritisak prvog napadača Crvena zvezda.

foto: Starsport©

Kada je reč o dolascima, osim Makede pričalo se i da bi Anderson Silva mogao da pojača redove srpskog šampiona, ali za sada od toga neće biti ništa.

Dugačak je prelazni rok, kao što je rekao Mrkela, pa ko zna šta će nam deoneti dani ispred nas.

- Crvena zvezda je dovela Spiridonovića i Kataija i to je ono što svi znaju, a šta će biti, kako će biti, rekao sam da ne komentarišem. Ono što mogu da kažem jeste da će biti nekih odlazaka. Prelazni rok traje do 5. oktobra ove godine i dokle god traje sve je moguće - zaključio je sportski direktor Crvene zvezde za Espreso.

Ostaje dilema - ko će protiv Evrope u napad!

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.