OLUJA POMOGLA PARTIZANU U SURDULICI, CRNO-BELI POBEDILI: Ulazak Denisa Stojkovića pogurao Partizan ka trijumfu!
Foto: Starsport©

Superliga Srbije, 4. kolo

OLUJA POMOGLA PARTIZANU U SURDULICI, CRNO-BELI POBEDILI: Ulazak Denisa Stojkovića pogurao Partizan ka trijumfu!

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu

Objavljeno: 22:33h

Tri boda za Partizan u Surdulici! Kao i prethodnih sezona, crno-beli su teško izvojevali pobedu protiv Radnika u gostima, ovog puta rezultatom 2:0.

U prilično teškom uslovima za igru, po jakom nevremenu u prvom poluvremenu i skoro 75 minuta na kiši, po natopljenom terenu, beogradski klub je uspeo da u drugom poluvremenu postigne dva gola i zabeleži novi trijumf u Superligi Srbije.

Svašta je moglo da se desi da nije posle nekih petnaestak minuta utakmice počelo strašno nevreme u Surdulici uz grmljavinu i provalu oblaka što je prekinulo žestoke napade Radnika koji je svom silinom u tom periodu kidisao ka golu mladog Popovića.

1 / 5 Foto: Starsport©

U nekoliko navrata je golman spašavao crno-bele da ne prime gol, posebno u onom 1 na 1 duelu sa Makarićem posle kiksa Vitasa.

Ipak, igru domaćih je poremetio pljusak koji je donekle umrtvio igru na terenu i omogućio Partizanu da dođe do daha i malo po malo preuzme kontrolu lopte i inicijativu što se kasnije isplatilo u drugih 45 minuta.

Partizan je zaigrao bolje u nastavku, a ključan trenutak meča je bio ulazak mladog Denisa Stojkovića koji je upravo asistirao Asanu kod prvog gola za 1:0.

foto: Starsport©

Nastavili su igrači iz Beograda da napadaju, željni da reše meč, u nekoliko navrata ih je u tome sprečavao golman Kostić, ali je potom sve dileme otklonio Umar Sadik u 90. minutu.

RADNIK - PARTIZAN 0:2 (Asano 62, Sadik 90)

Radnik: Kostić – Đorđević, Kričak, Stevanović, Stojanović – Jović, Mitošević – Bogdanovski (od 71. Dimitrić), Lukić (od 71. Danoski), Spasić (od 82. Stamenković) – Makarić (od 82. Pavlov).

Partizan: Popović – Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić – Zdjelar, Šćekić – Stevanović (od 59. Stojković), Suma (od 46. Ivanović), Asano – Sadik (od 93. Matić).

Sva dešavanja na ovom meču ste pratili u "lajv blogu" na Espresu.

90. minut - GOOOL! Umar Sadik rešava pitanje pobednika u Surdulici. Sjajno se snašao napadač Partizana, prevario i golmana Radnika i dvojicu čuvara i bocnuo loptu preko njih u mrežu za 2:0.

86. minut - Pokušao je iz slobodnog udarca sa nekih 25 metara Vitas, ali lopta odlazi preko prečke.

80. minut - Kratak prekid u Surdulici zbog sudara glavama Asana i jednog igrača Radnika u kome je gore prošao igrač domaćih koji je zaradio posekotinu na glavi odakle mu se sliva krv.

76. minut - Šta je sada sve odbranio golman Kostić i spasio Radnik. Prvo udarac glavom Sadika, pa onda izblokiran šut Asana i ponovo još jedan šut Sadika, ali ovog puta nogom. Sve to je skinuo Kostić i sačuvao svoju ekipu.

foto: Starsport©

73. minut - Ponovo pojačava kiša u Surdulici dok Partizan pokušava da dođe do drugog gola. Primetno je koliko je uticao na stanje na terenu ulazak Denisa Stojkovića. Debitant se odlično pokazao za sada, ima ga na svakom delu terena.

62. minut - GOOOL! Postiže Partizan pogodak u Surdulici preko Takume Asana. Ipak, sve zasluge idu na ruke džokeru sa klupe, mladom Denisu Stojkoviću koji je sjajno centrirao Japancu. Dobra izmena Sava Miloševića samo nekoliko sekundi ranije.

57. minut - Auuuh kakvu je sada priliku promašio Šćekić i kakva odbrana golmana domaćih. Najbolja prilika za crno-bele na utakmici, crnogorski reprezentativac je bio 1 na 1 s golmanom, ali je sjajno intervenisao Kostić.

46. minut - Na početku drugog poluvremena jedna promena u Partizanu pošto je Đorđe Ivanović ušao umesto Sejdube Sume koji očigledno nije mogao da izdrži bol posle one povrede u prvom poluvremenu, pa je ostao u svlačionici.

1 / 10 Foto: Starsport©

45. minut - Od trenutka kada je krenuo pljusak to je mnogo više odgovaralo igračima Partizana koji su od tog trenutka sve više preuzimali kontrolu lopte i inicijativu, međutim, to nije do sada rezultiralo nekim šansama.

36. minut - Pokušao je sada Vitas da iskoristi teške vremenske uslove i slabu vidljivost pa je odapeo loptu u gol Radnika, ali je golman uspeo nekako da ovaj neugodni šut skrene u korner.

28. minut - Stravično nevreme u Surdulici je počelo pre desetak minuta zbog čega je nestala i slika sa stadiona, ali se vratila. Prava provala oblaka i izuzetno teški uslovi za igru.

1 / 2 Foto: Printscreen/Arenasport 1

14. minut - Strašna šansa za Makarića. Oteo je loptu neopreznom Vitasu i našao se oči u oči s mladim Popovićem, ali ovaj uspeva nekako da ublaži, potom izbija loptu jedan igrač Partizana.

8. minut - U uvodnim minutima utakmice Radnik pokazuje da nema neku nameri da se preterano brani.

5. minut - Odmah je uzvratio Radnik, Viktor Lukić je odlično tukao levicom, ali je golman Partizana Popović bio na mestu i odbio loptu u korner.

19.00 - Počela je utakmica.

18.01 - Poznati su i sastavi dva tima, a Milošević se opredelio za postavu koja je igrala protiv Javora u prošlom meču, tako da su ponovo ostali na klupi Miletić, Urošević i Ostojić, dok Natho nije ni doputovao u Surdulicu.

Radnik: Kostić – Đorđević, Kričak, Stevanović, Stojanović – Jović, Mitošević – Bogdanovski, Lukić, Spasić – Makarić.

Partizan: Popović – Lutovac, Vitas, Banjak, Brežančić – Zdjelar, Šćekić – Stevanović, Suma, Asano – Sadik.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.