ALBANAC KOJI JE PUSTIO DRON U HUMSKU ŠOKIRAO: Morina se pokajao, pa poslao poruku svim Srbima pravoslavcima!
Ismail Morina, Foto: Printscreen/Youtube/DigitAlb

JAVIO SE!

ALBANAC KOJI JE PUSTIO DRON U HUMSKU ŠOKIRAO: Morina se pokajao, pa poslao poruku svim Srbima pravoslavcima!

Da li je moguće?

Objavljeno:

Fudbalske reprezentacije Srbije i Albanije našle su se u istoj grupi u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine, a međusobna utakmica u Humskoj ostaće zauvek zapamćena. Naime, tada se na stadionu Partizana dogodio veliki incident kada je dron sa zastavom "Velike Albanije" nadleteo teren.

Srpski fudbaleri su pokušavali da obore letilicu, što to je na kraju pošlo za rukom Stefanu Mitroviću. Ipak, to je bio okidač za nemile scene koje su usledile, pa je utakmica ubrzo prekinuta i nikada nije ni završena.

Kasnije je pronađen i glavni krivac za ceo incident, a u pitanju je bio Albanac Ismail Morina.

On je zbog toga osuđen na tri godine kućnog pritvora, a magazin "Nedeljnik" je ekskluzivno priredio deo knjige Džejmsa Montagija "1321: Among the Ultras", u kojoj ovaj engleski novinar donosi priču o Albancu koji je kontrolisao dron na meču Srbije i Albanije.

- Kajem se zbog jedne jedine stvari: što sam se popeo na crkvu. Ako su se Srbi vernici uvredili zbog toga, žao mi je. Tražim oproštaj što sam se popeo na crkvu. A ostalo? Osećam samo ponos. Sve je to bilo moja ideja. I moja sposobnost. I moja glupost. Ali sve je bilo moje - poručio je Albanac.

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Nedeljnik)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.