PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NA IVICI SUZA: Mijailović nije mogao da sakrije tugu zbog smrti Vladice Popovića!
Svetozar Mijailović, Foto: Printscreen

EMOCIJE NABUJALE NA MARAKANI

PREDSEDNIK CRVENE ZVEZDE NA IVICI SUZA: Mijailović nije mogao da sakrije tugu zbog smrti Vladice Popovića!

Suza mu je praktično krenula niz lice, ali je nekako u poslednji mah uspeo da je prikrije

Objavljeno: 14:28h

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović se pred eminentnim ljudima iz sveta fudbala oprostio od legendarnog Vladice Popovića, koji je pre nekoliko dana preminuo.

Posle potresnog govora koji je održao, a koji se toliko slabo čuo, jer je Mijailović vidno skrhan gubitkom, rekao je: Vladice, ti si ponos Zvezde, pa umalo zaplakao.

Suza mu je praktično krenula niz lice, ali je nekako u poslednji mah uspeo da je prikrije.

- Otišao je velikan, fudbaler, trener, sportski radnik, Vladimir - Vladica Popović, ličnost čiji je život obeležio rad, odanost i predanost onome šta je i gde radi. Svuda je dao svoj pečat, blagost i osmeh, optimizam i veru u uspeh, ono po čemu ga svi pamte i zbog čega su ga voleli i poštovali. Najviše u njegovoj Crvenoj zvezdi. Bogata je Vladicina biografija, igračka i trenerska. U svemu što je radio bio je uspešan. Klanjali su mu se Evropa i Južna Amerika, ma ceo svet. Voleli su ga kao svog “profesora”. Mnogo trofeja, priznanja, ali izdvojio bih dva Zvezdina, kapiten trofejnog tima i klupski prvak sveta, kao krune njegove igračke i trenerske karijere.Pored igračke i trenerske karijere, aktivno je učestvovao u radu svoje Zvezde i dao svoj kao i uvek, poseban doprinos - rekao je Svetozar Mijailović.

Mijailović na ivici suza
Mijailović na ivici suza foto: Espreso.co.rs

Posebno emotivan bio je i predsednik veteranske sekcije Crvene zvezde Aleksandar Marković.

- Svetski mediji su javili preminuo je Vladimir Vladica Popović. Otišao je, onako uvek žureći, veliki čovek, veliki zvezdaš, veliki igrač, veliki trener i veliki fudbalski gospodin i džentlmen, kapiten Crvene zvezde, vođa jedne generacije, uzor brojnim generacijama. Učitelj, nasmejani perfekcionista, disciplinovani zaljubljenik u fudbal i napredak fudbalskog sporta, ali pre svega toga najbolji muž i otac, najpouzdaniji prijatelj i saradnik. Crvena zvezda i svetski fudbal su izgubili veliko ime. Fudbalskog kosmopolitu, od fudbalskog Zemuna , preko fudbalske Nemačke, do fudbalske Južne Amerike. Uvek sa osmehom i uvek brižan za sve oko sebe. Brižan u namerama prema svima koje poznaje, skroman u željama za sebe. Koliko je samo toga čuvao u sebi, a da su samo najbliži, i to ne uvek, znali koliko u njemu gori - rekao je Marković.

Legendarni fudbaler Dragan Džajić, ispunio je poslednje obećanje dato nekadašnjem saigraču obrativši se prisutnima na komemoraciji.

- Dugo sam razmišljao da li da govorim, ali kada smo slavili njegov 80. rođendan u klubu rekao je da bi voleo da održim govor kada umre. Vladicu sam dugo poznavao, bio je moj prvi kapiten, igrali smo zajedno u Crvenoj zvezdi i u reprezentaciji. Sve ono što se desilo pre nekoliko dana je logičan epilog vremena u kom živimo i koje je proteklo za nama, ali uvek ćemo se sećati dragih ljudi koji su maltene čitav život proveli ovde, radeći sa nama, donoseći uspehe i neuspehe, družeći se svakodnevno. Da pričam o Vladici nešto posebno - nema potrebe, sve ste rekli, pratio sam novine prethodnih dana i sa svima se slažem. O njemu sve i da hoćete ne možete da kažete ružnu reč. On je čovek kog kada bi imali za prijatelja, kad bi nekog vaspitavali kao igrača, dovoljno je da mu kažete - radi sve kao Vladica - jasan je bio Džajić.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.