JA TO ZOVEM KRIZA 12. DANA! NE ŠALJEM SMS U 4h: Stanković o šorkama na pripremama, Murinjovim metodama, Prijoviću
Foto: Starsport©

sve je rekao

JA TO ZOVEM KRIZA 12. DANA! NE ŠALJEM SMS U 4h: Stanković o šorkama na pripremama, Murinjovim metodama, Prijoviću

Trener Zvezde po prvi put odgovorio na neka pitanja koja interesuju fudbalsku javnost u Srbiji

Objavljeno:

Dejan Stanković nije koristio neke od metoda svojih bivših trenera kako bi uticao na pojedine igrače Crvene zvezde od kako je postao strateg kluba sa Marakane zimus.

Šef stručnog štaba šampiona Srbije dao je intervju za "Mozzartsport" u kome je govorio o mnogim stvarima, ali i pojedinim igračima. Jedno od pitanja koja muče većinu zvezdaša jeste i problem sa realizacijom u napadu.

Svima je jasno koliko su centarforovi Zvezde zatajili u prošloj sezoni, pogotovo oni miljenici Delija, Pavkov i Boaći, koji takoreći nisu bili isti igrači kao pre dve godine, a na pitanje da li možda pokušao s metodom svog bivšeg trenera Murinja koji je u 4 ujutru slao poruke svojim napadačima, Stanković odgovara:

foto: Starsport©

- Radimo, oni su profesionalci. Nisam pokušao s Murinjovom forom. Boaći se stalno vraćao iz povrede. Njegova borba za oporavak je na top nivou. Paki nije imao sreće da postigne neke golove. Kod mene je ušao u osam ii devet mrtvih šansi. Znate kako je to kod špica. Daš jedan gol i sve se okrene. Počinješ da daješ uvetom, ramenom, i slabijom nogom, i da ne kažem čime sve ne. Imao je nesreću i zbog povrede face. Slomljeno mu je nekoliko koščica, da ga je lopta napucala u facu imao bi velike probleme. Jesu u zaostatku, ali su tu. Imaju iskustvo, uvek dobro dođu.

Govoreći o pripremama Stanković se prisetio tog segmenta bavljanja fudbalom u vreme kada je bio igrač i napravio neku vrstu poređenja između grupe igrača koju ima u Zvezdi i koje je imao kao igrač.

- Ja sam bio u jakim svlačionicama. Oni nisu teški kao grupa, imaju veliko međusobno poštovanje. Nema iskakanja iz šina. Dok sam ja bio na priprema, desi se neka šorka, nešto... Ja sam to zvao kriza 12. dana. Pripreme, gaze te, desi se ružan start, dohvatite se za guše. Oni su ovde korektni... Vode računa jedni o drugima. Možda bih voleo da su malo kvarniji. Nisu svileni, ja sam njima oduševljen. Čuvaju se, brane se... Ima tu i mangupa - rekao je Stanković.

foto: Starsport©

Tokom prethodnih meseci mnogo se pričalo o Aleksadru Prijoviću i Dušku Tošiću kao o pojačanjima Zvezde, a Stanković je sada po prvi put i sam rekao da li je zaista bilo i vatre ili je sve ostalo samo na dimu?

- Čuo sam se s Tošićem da dođe da trenira kod nas, bio je ovde dve nedelje. Nikad se nije dovodilo u pitanje da on potpiše za Zvezdu. Za Prijovića se povela priča kada smo bili na Kipru na zimskim pripremama. To ti je direktna priča... On tamo ima jaku platu, spustili smo se kada smo čuli uslove. Došlo se na ideju, ali daleko je to bilo od realizacije. Bilo je pet miliona prepreka.

Na kraju intervjua se i našalio u vezi sa pitanjem da li je u vreme kada je radio u UEFA zagrevao kuglice na žrebu kada su se izvlačili protivnici Zvezde.

Tako sam i ja čuo... Ali ostajem na osmehu. Drago mi je da je Zvezda imala sreće u žrebu.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs / Mozzartsport.com)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.