VOJVODINA NA KORAK OD LIGE EVROPE: Grupna faza je vrlo blizu, a da do toga dođe, moraće da se desi jedna stvar!
Foto: Starsport©

zanimljivo

VOJVODINA NA KORAK OD LIGE EVROPE: Grupna faza je vrlo blizu, a da do toga dođe, moraće da se desi jedna stvar!

Ekipi sa Karađorđa bi bilo dovoljno da Ligu Evrope osvoji tim koji je i kroz prvenstvo izborio mesto u Ligi šampiona za narednu sezonu

Objavljeno:

Fudbalerima Vojvodine bi pandemija koronavirusa mogla najviše da bude od pomoći.

Zašto je to tako? Pa, ako određeni klub bude osvajač Lige Evrope, izabranici Nenada Lalatovića bi mogli da se nađu direktno u trećem kolu kvalifikacija, bez da se takmiče u rundi pre.

To bi dakle značilo da bi Novosađanima za istorijski plasman u grupnu fazu takmičenja bilo dovoljno da pobede samo dve utakmice, jer će se kvalikacije zbog skraćenog vremena igrati na jedan meč.

Ekipi sa Karađorđa bi bilo dovoljno da Ligu Evrope osvoji tim koji je i kroz prvenstvo izborio mesto u Ligi šampiona za narednu sezonu. Dakle, da Ligu Evrope osvoje Istanbul Bašakšehir, Šahtjor, Olimpijakos, Sevilja, Inter, možda i Mančester junajted ako bude u TOP 4 u svom prvenstvu.

foto: Filip Plavčić

U tom slučaju Ren bi iz trećeg kola kvalikacija za Ligu šampiona direktno išao u grupnu fazu. Krasnodar ili CSKA bi iz trećeg kola kvalikacija išao do četvrtog. Sparta Prag ne bi igrala treće kolo kvalikacija za Ligu Evrope, već bi išla direktnu u grupnu fazu.

Anortozis i Vojvodina bi kao osvajači kupa iz liga koje zauzimaju 18. i 19. mesti na UEFA rang-listi preskočile drugo kolo kvalkacija i direktno prošle u treću rundu.

(Espreso.co.rs / Mozzart sport)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.