Nikada ne odustaj: Ovo su najluđi Zvezdini evropski preokreti! (VIDEO)
Foto: Dado Đilas/Saša Pavlić Koky

Fudbal se igra do kraja

Nikada ne odustaj: Ovo su najluđi Zvezdini evropski preokreti! (VIDEO)

Šampion Srbije se dva puta vraćao u duelima sa Valetom, a evo i nekih istorijskih "kambekova" najtrofejnijeg srpskog kluba!
Objavljeno: 20:33h

3. Benfika 1984.

Jedan od najluđih mečeva koje je Marakana ikada videla. Benfika je golovima Elsnera i Dijamantina povela sa 2:0, da bi crveno-beli het-trikom Rajka Janjanina došla do 3:2 od 57. do 78. minuta. Međutim, ni to nije bilo dovoljno, jer je beogradski klub poražen u drugom meču sa 0:2

4. Dinamo Drezden 1991.

U najslavnijoj godini za srpsku fudbalsku istoriju, Crvena zvezda je u četvrtfinalu Kupa šampiona naišla na Dinamo Drezden. U prvoj utakmici na Marakani slavila je sa 3:0, lagano, da bi u drugoj Nemci poveli. Pogodak je postigao Torsten Gičov iz penala u drugom minutu, da bi Dejan Savićević u 53. i Darko Pančev u 69. minutu doneli preokret i osigurali prolaz u sada već legendarno polufinale sa Bajernom.

5. Bajern Minhen 1991.

A i tamo, preokret! Bajern je poveo u prvoj utakmici, koja se igrala u Minhenu, golom Rolanda Volfarta u 23. minutu, da bi fantastični Darko Pančev doneo izjednačenje 45. minutu, a konačnih 2:1 je postavio Dejan Savićević u 70. Tu, naravno, drama nije završena, ali o Milojku Pantiću, "nebu koje se otvorilo", Siniši Mihajloviću i Klausu Augentaleru nekom drugom prilikom.

counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.