REPREZENTATIVAC TZV. KOSOVA PROGOVORIO O SRBIJI I SRBIMA: Šokirani smo šta je rekao o Beogradu!
Suad Sahiti sa loptom, Foto: Printscreen

INTERESANTAN INTERVJU

REPREZENTATIVAC TZV. KOSOVA PROGOVORIO O SRBIJI I SRBIMA: Šokirani smo šta je rekao o Beogradu!

Kaže da odlično priča srpski jezik i da ga politika ne zanima

Objavljeno:

Član selekcije tzv. Kosova i nesuđeni reprezentativac Makedonije Suad Sahiti kaže da je njegov dom Beograd

- Beograd je moj dom. Rođen sam i odrastao tamo. Takođe, imam porodicu u Prištini. Ovde mi nije lako, poslednjih nekoliko meseci su bili teški. Daleko sam od onih koje volim, privikavam se da živim sam. Dani su mi drugačiji, čujem se telefonom sa familijom, gledam serije i igram igrice - rekao je Sahiti u razgovoru za poljski "Pilkarskie Balkany".

Poseduje pasoš tzv. Kosova kao i Makedonije.

- Kada sam igrao u Makedoniji, oni su mi slali jasne signale da me žele u reprezentaciji. Makedonci su tada imali dobar tim, bili su na Evropskom prvenstvu. Ja sam pomislio 'zašto da ne', želeo sam da probam. Mlad igrač može da promeni reprezentaciju i ja sam bio blizu to da uradim, ali je nastao problem sa papirologijom. U mlađim kategorijama sam igrao i za Albaniju, a imao sam priliku da igram za Makedoniju. Tada sam dobio njihov pasoš koji i danas koristim - objašnjava Sahiti.

Kaže da odlično priča srpski jezik i da ga politika ne zanima.

- Potpuno sam nezainteresovan za politiku. Imam prijatelje Srbe, imam prijatelje Albance. Ne delim ljude na taj način. Ceo Balkan je predivan i pun fantastičnih ljudi. Imam porodicu Beogradu i Prištini, svi oni bi želeli da se politički problemi rešavaju u miru. Pre 40 godina, u zajedničkoj državi, nije bilo većih incidenata. Moja porodica nikada nije imala problem u Beogradu. Tako treba da bude i u sportu. Ne treba mešati politiku. Nadam se da će se konflikti završiti i da će svi moći da žive u miru.

Kako uporediti Beograd i Prištinu?

- Svi znamo šta je Beograd! Ogroman grad, prepun mogućnosti, u kom je prelepo živeti. Sve što ti treba postoji u njemu. Priština je manja, ali se ja osećam lepo tamo. Ja sam Kosovar. Imam mnogo prijatelja, pričam na svom jeziku, mogu da kažem bilo šta. kada imam mogućnosti, trudim se da provodim vreme sa svojim voljenima u tom gradu - kaže Suad Sahiti.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.