ITALIJAN O DELIJAMA: Krećemo na meč sa Zvezdom, a na ulici noževi i pištolji! Monstruozna atmosfera!
Foto: Printscreen/Youtube/Crni Guja/

svi su samo ćutali

ITALIJAN O DELIJAMA: Krećemo na meč sa Zvezdom, a na ulici noževi i pištolji! Monstruozna atmosfera!

Kaže da je zbog toga što su videli u svlačionici je bila grobna tišina

Objavljeno:

Nekadašnji fudbaler Sampdorije Ivano Boneti, iz vremena kada je taj klub harao Italijom i stigao čak do finala Kupa šampiona, prisetio se meča protiv Crvene zvezde 1992. godine, u sezoni kada su crveno-beli branili titulu prvaka Evrope.

Ta, odlučujuća utakmica za oba tima, igrana je na neutralnom terenu u Sofiji, jer je u Jugoslaviji u to vreme trajao građanski rat, pa je zbog bezbednosti UEFA prebacila u Bugarsku.

Obe ekipe su se tada borile za prvo mesto u grupi i bila im je potrebna pobeda. Zvezda je povela golom Mihajlovića, a izjednačio je Katanec, da bi potom usledio autogol Maze Vasilijevića i na kraju Manćinijev gol kojim su Italijani došli do pobede i prvog mesta u grupi koje ih je odvelo u finale protiv Barselone.

Boneti se setio kako je atmosfera u Sofiji bila izuzetno napeta i zastrašujuća, jer su Delije bile u "punom sastavu", a svi znamo uz to i kakve su "90-e" godine bile u Srbiji.

- Kada vidim slike terena vraćam se u ta vremena, kao da je bilo juče. Igrao se onaj meč na neutralnom terenu protiv Crvene zvezde, koji smo morali da pobedimo po svaku cenu - prisetio se Boneti, pa nastavio detaljnije:

- Kada smo napuštali hotel, mogli smo da vidimo noževe i pištolje. Bila je monstruozna atmosfera. U svlačionici nije letela ni muva, bila je grobna tišina. Bio sam blizu Luki Vijaliju, gledali smo se i navlačili štucne. Morali smo nešto da uradimo, ja sam počeo da pevam 'Lotteremo fino alla morte' ('Borićemo se do smrti'), a onda su svi krenuli za mnom, cela svlačionica je pevala. Znamo kakav je bio meč, odmah smo primili gol, ali smo uspeli da postignemo tri, nisam spavao tu noć - ispričao je on.

U finalu je Sampdorija izgubila od Barselone 1:0 na Vembliju posle produžetaka.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.