IBRA I MILAN REŠILI PITANJE ŠAMPIONA?! Desetkovani Lacio doživeo debakl, Juve pobedio uz istoriju Điđija i Ronalda!
Foto: EPA/Ettore Ferrari

Serija A, 30. kolo

IBRA I MILAN REŠILI PITANJE ŠAMPIONA?! Desetkovani Lacio doživeo debakl, Juve pobedio uz istoriju Điđija i Ronalda!

Do kraja Serije A je ostalo još 8 kola, ali pitanje je da li neko sada može da stigne "staru damu" na tabeli

Objavljeno:

Zlatan Ibrahimović, odnosno njegov Milan, su možda odlučili ko će biti novi šampion Italije! "Rosoneri" su u 30. kolu Serije A razbili oslabljeni Lacio 3:0 u Rimu i tako omogućili Juventusu da pobegne na 7 bodova prednosti prvom pratiocu.

Razbijeni su "nebesko-plavi" na "Olimpiku", ali to možda i nije iznenađenje s obzirom na to da im je ekipa bila desetkovana maltene i da Simone Inzagi nije imao nijednog klasičnog napadača na koga bi mogao da računa na ovaj meč zbog povreda Imobilea i Kaiseda.

Da stvari budu još gore po "lacijale" u narednim nedeljama na ovom meču se povredio i Sergej Milinković Savić koji je tražio izmenu u 67. minutu, jer nije više mogao da izdrži.

Ipak, davno pre tog momenta sve je bilo rešeno na "Olimpiku", u stvari, sve je bilo rešeno još do poluvremena.

Čalhanoglu je u 23. minutu postigao fantastičan gol sa nekih dvadesetak metara poslavši loptu u samo rašlje. Milan je nešto kasnije stigao do još jednog gola kada je Ibrahimović zatresao mrežu, ali taj pogodak je poništen opravdano zbog ofsajda u kome je bio Šveđanin.

Međutim, nije mnogo prošlo, tek nekoliko minuta kada je Radua pogodila lopta u ruku u šesnaestercu Lacija i sudija pokazao na "belu tačku" s koje je bio neumoljiv Ibrahimović.

Nisu imali snage, pre svega zbog tempa u kome igraju posle ove pauze i nedovoljnog broja kvalitetnih igrača, domaćini da pokušaju da naprave preokret, a opravdano im je zbog ofsajda poništen i gol Lacarija.

U 59. minutu je sve rešio Ante Rebić, te je verovatno pitanje titule rešeno.

Posebno što je ranije tokom dana Juventus upisao pobedu nad Torinom u gradskom derbiju 4:1, a meč su pre svega obeležili Đanluiđi Bufon i Kristijano Ronaldo.

Legendarni čuvar mreže je postao rekorder po broju nastupa u Seriji A, dok je Kristijano Ronaldo konačno probio maler i postigao gol iz slobodnog udarca. A taj gol je značio i da je postao jedini igrač u istoriji koji je u tri najjače lige na svetu (Serija A, Premijer liga i Primera) postigao 25+ ligaških golova.

Pre tog njegovog pogotka Dibala je u 3. minutu doneo prednost "staroj dami" koju je duplirao Kvardado u 29. minutu. Beloti je smanjio u nadoknadi vremena, ali tačku na pobedu je stavio Ronaldo pomenutim golom iz slobodnog udarca. Četvrti gol jer ustvari autogol Điđija u 87. minutu.

Serija A, 30. kolo:

Juventus – Torino 4:1 (Dibala 3, Kvadrado 29, Ronaldo 61, Điđi 87ag – Beloti 45+6p)

Sasuolo – Leće 4:2 (Kaputo 5, Berardi 63p, Boga 78, Muldur 83 – Lućioni 27, Mankosu 67)

Lacio – Milan 0:3 (Čalhanoglu 23, Ibrahimović 34p, Rebić 59)

Nedelja 17.15 Inter – Bolonja 19.30 Udineze – Đenova 19.30 Breša – Verona 19.30 Parma – Fiorentina 19.30 Sampdorija – SPAL 19.30 Kaljari – Atalanta 21.45 Napoli – Roma

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.