KORONA NA MARAKANI: Petorica igrača Zvezde zaraženi koronavirusom! Jedan igrao na poslednjoj utakmici!
Foto: Starsport©

očekivano

KORONA NA MARAKANI: Petorica igrača Zvezde zaraženi koronavirusom! Jedan igrao na poslednjoj utakmici!

S Marakane su izdali zvanično saopštenje

Objavljeno: 10:06h

Petorica fudbalera Crvene zvezde su zaraženi koronavirusom, potvrdio je klub sa Marakane.

Šampion Srbije je izdao saopštenje u kome je naveo da Marko Konatar, Dušan Jovančić, Branko Jovičić, Marko Gobeljić i Njegoš Petrović nemaju simptome, ali da su testovi na koronavirus kojima su podvrgnuti pozitivni.

- Fudbalski klub Crvena zvezda želi da obavesti javnost da je u saradnji sa Zavodom za biocide i medicinsku tehnologiju obavio testiranje igrača na koronavirus i da su nakon toga Marko Gobeljić, Njegoš Petrović, Dušan Jovančić, Marko Konatar i Branko Jovičić danas dobili pozitivan nalaz.

foto: Starsport©

- Pomenuti igrači se osećaju dobro, nalaze se u strogoj izolaciji i u stalnom su kontaktu sa medicinskim timom kluba. Gobeljić, Jovančić, Petrović i Konatar su imali simptome bolesti pred meč poslednjeg kola Superlige Srbije protiv Proletera, kada je obavljeno testiranje, i iz predostrožnosti nisu bili toga dana na stadionu. Branko Jovičić nije imao simptome, nema ih ni sada, ali je njegov nalaz pozitivan - navodi se na početku saopštenja.

U subotu su crveno-beli odigrali poslednji meč u sezoni i tom prilikom proslavili osvajanje šampionske titule, a od zaraženih igrača na meču je igrao i proslavi prisustvovao samo Jovičić, što znači da postoji mogućnost da je u tom periodu možda preneo virus na još nekog. Svi ostali nisu bili ni na stadionu.

foto: Starsport©

- Stanje igrača se pažljivo prati, a biće obavljeno i novo testiranje pred početak priprema za narednu sezonu.

- Igrače koji nisu bili u mogućnosti da podignu pehar šampiona Srbije u čijem su osvajanju u velikoj meri učestvovali čekaju medalje šampiona i biće im uručene na prvom zvaničnom meču kluba na našem stadionu. Klub im još jednom čestita veliki uspeh i želi brz oporavak.

- Važno je istaći da su svi ostali igrači, članovi stručnog štaba, uprave i osoblja koji su u direktnom kontaktu sa prvim timom testirani i da su dobili negativan nalaz, odnosno da nemaju korona virus. Crvena zvezda preduzima sve neophodne mere zaštite i nastaviće to da čini. Takođe, obaveštavaćemo javnost i ubuduće o svim neophodnim detaljima borbe protiv korona virusa ukoliko ih, naravno, bude - navodi se u saopštenju kluba.

Za Gobeljića i Jovančića se još ranije sumnjalo s obzirom da su prethodnih dana bili u kontaktu sa bivšim kapitenom kluba Vujadinom Savićem koji je takođe zaražen koronavirusom.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.