POBEDA ZVEZDE NA ŠAMPIONSKOM SLAVLJU NA MARAKANI: Garsija iskoristio poslednju šansu da se dokaže Stankoviću!
Foto: Starsport©

Superliga Srbije

POBEDA ZVEZDE NA ŠAMPIONSKOM SLAVLJU NA MARAKANI: Garsija iskoristio poslednju šansu da se dokaže Stankoviću!

Sva dešavanja pre utakmice i na samoj utakmici ste pratili na Espresu

Objavljeno: 21:17h

Proleter nije upropastio šampionsko slavlje na Marakani u poslednjem meču sezone i poslednjem kolu Superlige Srbije, jer je Crvena zvezda uspela da napravi preokret i ostvari slavljeničku pobedu 2:1.

Još pre ovog meča se znalo da su crveno-beli novi-stari šampioni Srbije i zato je ovaj meč poslužio da zajedno navijači i igrači proslave zajedno, kao i da se dodeli pehar.

Da gosti iz Novog Sada nisu došli samo da budu statisti na ovoj žurci pokazali su već na početku meča kada su stigli do vođstva u 6. minutu golovom Andrejevića.

Nastavili su i posle toga da napadaju i prete Borjanu, uzvraćala je Zvezda svojim napadima i bila je otvorena utakmica. U 18. minutu je stiglo izjednačenje preko Matea Garsije.

Argentinac je iskoristio ovaj meč ako možemo reći da pokaže Stankoviću da ima razloga da računa njega makar za letnje pripreme za narednu sezonu, jer ovog proleća mu je ovo bio tek prvi meč i dugo se spekuliše da će ga crveno-beli pustiti da potraži drugi klub.

Ipak, da ima kvalitet i da zaslužuje da se bori za mesto u timu pokazao je ne samo ovim golom, već i u 37. minutu kada je sjajno varkom telom izbacio iz igre jednog protivničkog igrača i potom dodao loptu Gajiću koji je pogodio malu mrežu za preokret 2:1.

To je ujedno bio i konačan rezultat ovog meča, pošto su crveno-beli odradili drugo poluvreme koliko je potrebno da bi pobedom uveličali svoje šampionsko slavlje.

Prava fešta i spektakl će uslediti nekih 20 minuta posle utakmice kada će biti dodeljen šampionski pehar, ali i spektakl kakav nije viđen do sada na ovim prostorima kako su najavili ljudi iz kluba prethodnih dana.

Crvena zvezda - Proleter Novi Sad 2:1 (Garsija 18, Gajić 37 - Andrejević 7)

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Jovičić, Degenek, Pavkov, Garsija, Milunović, Nikolić, Rodić, Ben, Vukanović Proleter: Petrić, Mitrović, Pejić, Karaklajić, Mirosavljev, Marjanović, Leandro, Jovanović, Andrejević, Tanasin, Babić

Sva dešavanja pre utakmice i na samoj utakmici ste pratili na Espresu.

90. minut - Kraj utakmice! Crvena zvezda je pobedila 2:1. Ovim mečom je spuštena zavesa na Superligu za sezonu 2019/20.

66. minut - Dugo čekana slika na Marakani. U igru je ušao Seku Sanogo, zimsko pojačanje, koje tek sada beleži svoj debi u crveno-belom dresu.

48. minut - Odlična je sada šansa bila za Tomanea, ali Portugalac pogađa u noge golmana gostiju.

45. minut - Kraj prvog poluvremena u kome su gosti pokazali želju da pokvare ovo šampionsko slavlje Zvezde, zapretili su u nekoliko navrata Milanu Borjanu koji je morao da bude na visini zadatka.

1 / 21 Foto: Starsport©

37. minut - GOOOL! Evo preokreta na Marakani. Gajić je ušao iz drugog plana, Garsija je uposlio saigrača, a bivi mladi reprezentativac je pogodio malu mrežu.

31. minut - Nova koreografija Delija i bakljada. Baš u 31. minutu utakmice simbolično je na severnoj tribini napravljena koreografija u znaku tog broja koji ujedno predstavlja i 31 titulu kluba.

1 / 3 Foto: Espreso

18. minut - GOOOL! Crveno-beli stižu do izjednačenja, a strelac je pomalo zaboravljeni Mateo Garsija koji skoro pa da uopšte nije igrao od kada je zimus Stanković postao trener.

6. minut - GOOOL! Šok na Marakani! Andrejević postiže gol sa prve stative posle centrašuta iz kornera, lopta je pršla kroz noge Gajiću, Borjan je nije video i ušla u mrežu.

5. minut - Prvi opasniji napad Zvezde, ali je Pavkov napravio prekršaj u napadu.

foto: Espreso

19.15 - Navijači Zvezde su podigli i zanimljivu koreografiju na severnoj tribini, tačnije šetalicu sa likom Vladimira Petrovića Pižona iz vremena kada je igrao za crveno-bele koja je ujedno i podsetnica da klub ove godine je proslavio 75 godina postojanja.

Koreografija Delija
Koreografija Delijafoto: Espreso

19.10 - Navijači su pre utakmice pozdravili futsalere Crvene zvezde, zatim i pripadnike 63. Padobranske divizije i na kraju heroje sa Košara.

1 / 5 Foto: Starsport©

19.05 - Evo i sastava za koje su se u ovom poslednjem meču sezone opredelili treneri dva tima.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić, Jovičić, Degenek, Pavkov, Garsija, Milunović, Nikolić, Rodić, Ben, Vukanović Proleter: Petrić, Mitrović, Pejić, Karaklajić, Mirosavljev, Marjanović, Leandro, Jovanović, Andrejević, Tanasin, Babić

18.45 - Evo kako izgleda stadion pola sata pre početka.

18.40 - Poruku crveno-belima i čestitke na tituli uputio je iz Zadra i Novak Đoković.

18.30 - Povodom proslave titule na Marakani je tokom dana doterano i oklopno vozilo koje je parkirano pored makete tenka koja već neko vreme stoji kod severne tribine najvećeg stadiona u Srbiji.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.