GRAFIČAR ODUSTAJE OD SUPERLIGE: Predsednik kluba se oglasio i rekao zbog čega neće igrati u eliti!
Foto: Printscreen/Youtube/ Zvezda Kids

odlučeno

GRAFIČAR ODUSTAJE OD SUPERLIGE: Predsednik kluba se oglasio i rekao zbog čega neće igrati u eliti!

Saopštenje Govedarice prenosimo vam u celosti

Objavljeno:

Slobodan Govedarica, predsednik RFK Grafičar, saopštio je da će predložiti Upravi kluba da se odustane od ulaska u Superligu Srbije.

Saopštenje Govedarice prenosimo vam u celosti:

- Cilj svakog sportskog radnika i sportiste je da bude prvi, da u svakom meču da svoj maksimum i bude najbolji. Samo uz ekstremne napore i odricanja dolaze i rezultati. Kada smo 2015. godine preuzeli RFK Grafičar to je bio klub pred gašenjem. Račun je bio u blokadi. Klub se nalazio u četvrtom rangu takmičenja. Od mladjih selekcija, Klub je imao samo omladince u trećem rangu takmičenja.

Prostorije i svlačionice su bile u ruiniranom stanju. Od prvog dana upravljanja Klubom fokus je bio na fer i sportskom odnosu, ozbiljnom radu i visoko postavljenim sportskim ciljevima. Oformljene su sve mladje selekcije i zaposleni su treneri sa "A" ili "PRO" licencama. Uložena su znatna novčana sredstva u renoviranje postojećih svlačionica, prostorija Kluba, u kupovinu sportske opreme i rekvizita.

foto: Starsport©

Potpisan je Ugovor o saradnji sa Crvenom zvezdom. Prvi tim i sve mladje selekcije su, iz godine u godinu, napredovali iz ranga u rang. Sa ponosom možemo da kažemo da su nam trenutno sve mladje kategorije u najvišim rangovima. Od Kluba pred gašenjem, došli smo do toga da smo na pragu Superlige! U Klubu su zaposleni mladi i stručni ljudi koji vole svoj posao i vole svoj Klub. Krenuli su i radovi na Senjaku. Cilj je da postavimo teren sa veštačkom travom i krenemo sa izgradnjom tribine koje će biti po svim propisima.

Ipak, svakog dana dobijamo pitanja: "Da li cete uci u Superligu?" , "Da li je moguće da Klub koji usko saradjuje sa Crvenom zvezdom igra isti rang takmičenja?", "Da li je to po propisima FIFA i UEFA moguće?".

foto: FK Crvena zvezda

Jasno je da bi ulaskom RFK Grafičar u Superligu saradnja sa Crvenom zvezdom morala biti u potpunosti prekinuta zbog regularnosti takmičenja. Crvena Zvezda je naš najveći i najtrofejniji klub i Zvezdi ne treba senka na istorijske uspehe koje ostvaruje u poslednje vreme. Dragan Džajić, velika fudbalska i ljudska legenda, nas je posavetovao na početku vodjenja Kluba da idemo korak po korak, pravimo zdrave temelje i da stvorimo Klub koji ce da traje.

Zbog toga obaveštavam sportsku javnost da je moj stav koji ću izneti na Upravni odbor kluba u ponedeljak da klub odustane od plasmana u Superligu Srbije ove sezone iako je dokazao da je u svakom smislu najbolji u Prvoj ligi.

Takođe, nedostatak adekvatne infrastrukture je razlog odustajanja našeg kluba od elite. Ali i ona će biti završena najkasnije za dve godine. RFK Graficar je osnovan 1922. godine i predstavlja Klub sa velikom tradicijom koji se nalazi na jednoj od najlepših lokacija u Beogradu i ubeđen sam da ce za godinu ili dve biti član Superlige, ali ne kao filijala Crvene zvezde već kao potpuno samostalan klub - piše u saopštenju.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.