DEBITANT NA GOLU PARTIZANA: Stojković mi je puno pomogao!
Foto: Starsport©

debi

DEBITANT NA GOLU PARTIZANA: Stojković mi je puno pomogao!

Pored poznatih imena koje smo tokom sezone viđali među prvih osamnaest šef stručnog štaba Partizana Savo Milošević pružio je šansu za debi golmanu Aleksandru Popoviću i Slobodanu Stanojloviću

Objavljeno: 12:52h

Sezona je završena, Partizan je zauzeo drugo mesto u Linglong Tire SLS i utakmicom u Novom Sadu (1:0) arhivirao dosadašnji učinak i okrenuo se finalu Kupa Srbije.

Pored poznatih imena koje smo tokom sezone viđali među prvih osamnaest šef stručnog štaba Partizana Savo Milošević pružio je šansu za debi golmanu Aleksandru Popoviću i Slobodanu Stanojloviću.

Nismo pobedili, ali smo odigrali po mom mišljenju dobru utakmicu – sumira na početku razgovora utakmicu u Novom Sadu mladi Popović.

– Budući da je šef odmarao dosta igrača,moźemo da budemo zadovoljni kako smo odigrali, dok će meni ako izuzmemo rezultat utakmica ostati u lepom pamćenju zbog debija.

Kako si se osećao na dan utakmice?

– Na dan utakmice je bilo pozitivne treme.Ali uz neke standardne obaveze koje imamo tog dana, nisam imao ni vremena da previše razmišljam, već sam se koncentrisao da bih dao svoj maksimum.

foto: Starsport©

U Partizanu si od petnaeste godine, kada si došao iz Slobode iz Užica?

– Jeste, tada sam došao kod trenera Dragana Kecmana, to su negde mlađi kadeti. Prvi put sam sa prvotimcima trenirao kod šefa Ivana Tomića, da bih potom dva puta išao na pozajmice u Teleoptik, a poslednje dve godine sam konstantno uz prvi tim.

Strpljivo si radio i čekao svoju šansu pored Stojkovića i Stevanovića?

– To je proces koji svi prolaze u nekom trenutku. Trenirao sam naporno i na tom putu su mi najviše pomogli kondicioni trener Aleksandar Tomić i trener golmana Nemanja Jovšić. Uz njih sam dosta učio i napredovao iako nisam imao takmičarske utakmice.

Golmana je malo, a na golu može biti samo jedan?

– Sa Stojketom ( prim.aut Vladimir Stojković) i sa Necom ( prim.aut Nemanja Stevanović) imam odličan odnos. Obojica su mi dali savete u vezi sa utakmicom, a kako Stojke nije bio sa nama u Novom Sadu poslao mi je poruku koja mi je baš značila. Što se tiče Jovše ( prim.aut Nemanja Jovšić), rekao mi je da se opustim i da ima maksimalno poverenje u mene.

foto: FK Partizan

Kako bi sebe opisao kao golmana?

– Ne volim da pričam o svojim karakteristikama. Radim sa svojim trenerima na svim segmentima, pa će vreme pokazati ostalo.

Koga voliš od evropskih golmana?

– Trenutno,golmane koje najviše pratim i volim da gledam i ujedno su mi uzori su Ederson, Ter Štegen.

Da bi sazreo kao golman, potrebne su utakmice. A nažalost, prvi mačići iako se u vodu bacaju, ipak izazivaju nezadovoljstvo kod navijača. Setimo se debija u Evropi Filipa Kljajića, koji se pokazao kao sjajan golman, a na prvencu u Bilbau primio pet golova. Kako se mlad golman psihološki nosi sa tim?

foto: Starsport©

– Kljaja ( prim.aut Filip Kljajić) je sjajan golman, što je i pokazao dok je bio u Partizanu. Mislim da je i pored tog lošijeg starta, on apsolutno bio svestan da su pred njim još mnoge utakmice i da ima tek mnogo da radi i brani. Znao je da nije sve u toj jednoj utakmici, kao što i mi znamo da se iskustvo stiče kroz utakmice i da se trudimo da svakoj sledeću budemo bolji. Toga sam i ja svestan. Gledajući sve njih učim i sazrevam.

Tvoje želje?

– Da odbranim što više utakmica u Partizanu, da sazrim kao golman i kao čovek, kako bih mogao sa tim dobrim temeljom da odem u inostranstvo i napravim i tamo dobru karijeru – završava Popović.

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.