ROBIJEVA TIKA-TAKA I 180 MINUTA NADMOĆI: Zvezda je poslednji Kup osvojila u polufinalu, Partizan je bio uništen!
Foto: Starsport©

VREMEPLOV

ROBIJEVA TIKA-TAKA I 180 MINUTA NADMOĆI: Zvezda je poslednji Kup osvojila u polufinalu, Partizan je bio uništen!

Partizan je osvojio titulu, ali ostaje gorak ukus nakon čak tri uzastopna izgubljena derbija koje je Prosinečki perfektno pripremio, a igrači njegove zamisli sproveli u delo. Zvezda je u finalu Kupa, Partizan je propisno uništen u 180 minuta borbe na terenu...

Objavljeno:
Nikola Husein

Stadion Partizana će u sredu biti poprište novog, ukupno 200. Večitog derbija - ovoga puta u polufinalu Kupa Srbije.

Crno i crveno-beli će borbom na terenu tražiti put ka finalu i novom trofeju najmasovnijeg takmičenja. Partizan ih ima četiri u nizu, dok tim sa Marakane na pehar čeka osam dugih godina, tačnije, još od 2012. i pobede nad čačanskim Borcem u Kruševcu.

foto: Starsport©

Te godine su se takođe u polufinalu sastali večiti rivali, doduše, tada se ova runda igrala u dva meča, pa su navijači na tribinama i gledaoci kraj TV ekrana imali priliku da vide 180 minuta sjajnog fudbala i dominaciju izabranika tadašnjeg trenera Roberta Prosinečkog.

Crvena zvezda je u prvu utakmicu na Marakani ušla sa jednom od najmlađih postava u istoriji kluba, koja je iznosila svega 22.5 godina, naspram Partizanovih 26.5.

Bajković – Mikić, Maksimović, Tošić, Mladenović – Milivojević, Evandro, Mijailović – Lazović, Milunović, Borha.

Maksimović, Mladenović, Milivojević, Kasalica i Milunović došli su upravo te zime u crveno-beli tabor i već na početku mandata doneli kvalitet i uklopili se u viziju Prosinečkog koji je tih godina insistirao na igri koju je praktikovala Barselona za vreme Gvardiole.

foto: Starsport©

Pred više od 45.000 gledalaca, Milunović je nakon pasa Borhe uspeo da "bocne" Stojkovića i već u 19. minutu dovede svoje navijače u stanje delirijuma, a svom timu rani gol i prednost.

Istina, Partizan je imao svoje prilike preko uvek raspoloženog Dijare i Ilića, međutim, Bajković je ukrotio sve njihove pokušaje, a kazna je stigla u finišu meča.

Ponovo je Borha upisao asistenciju, uposlivši brzonogog Kasalicu koji šalje loptu kroz noge istrčalog Stojkovića i kao Milunović postiže pogodak u debitantskom derbiju.

Na kraju, Zvezda sa dva data i nijednim primljenim golom čeka revanš u Humskoj puna optimizma...

Tri nedelje kasnije, Partizan je punom stadionu dočekao večitog rivala i tražio svoju šansu kako bi uspeo da anulira prednost i napravi pravo čudo.

Avram Grant je te polusezone bio na klupi crno-belih, ali u tri odigrana derbija njegov tim nije uspeo da postigne ni gol, a primio je čak pet i neće po dobrom pamtiti duele sa Prosinečkim.

Partizan je od starta krenuo na sve ili ništa - brzonogi Marković je pravio probleme odbrani tima iz Ljutice Bogdana, Ivanov je nebeskim skokovima nakon prekida bio glavna pretnja Bajkoviću, a Vukić i Dijara su bili velika opasnost u svakom napadu za crveno-belu odbranu.

foto: Starsport©

Međutim, kazna uvek dođe na naplatu, pa je nakon prvog poluvremena bez golova, Lazović na pas Evandra, prolazi po levoj strani i vara nemoćnog Stojkovića. To je bio pogodak koji je zapečatio sudbinu Partizana na ovom meču i trasira put ka finalu Kupa.

Da to ne bude sve, potrudio se Kristijan Borha, jedan od junaka ovog dvomeča sa dve asistencije, a deset minuta pre poslednjeg sudijskog zvižduka, na gotovo isti način kao Lazović šalje loptu u mrežu za konačnih 2:0.

Partizan je osvojio titulu, ali ostaje gorak ukus nakon čak tri uzastopna izgubljena derbija koje je Prosinečki perfektno pripremio, a igrači njegove zamisli sproveli u delo. Zvezda je u finalu Kupa, Partizan je propisno uništen u 180 minuta borbe na terenu.

NASTAVIĆE SE...

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.