NAJBOLJI GOLMAN FRANCUSKE: Rajković otkrio šta je rekao treneru kad su se prvi put videli!
Predrag Rajković se javio iz Francuske, Foto: Adria Media TV

o svemu pomalo

NAJBOLJI GOLMAN FRANCUSKE: Rajković otkrio šta je rekao treneru kad su se prvi put videli!

Reprezentativac Srbije preneo je kako se oseća posle velikog priznanja koje je dobio

Objavljeno:

Predrag Rajković je u prethodnih nekoliko dana dobio značajna priznanja nakon što je definitivno odlučeno da se fudbalska sezona u Francuskoj prekine i ne nastavlja.

U izborima dva najuglednija sportska lista, ne samo u zemlji "galskih petlova" nego i u Evropi, srpski čuvar mreže je proglašen za najboljeg golmana u Ligi 1.

Iako je odigrao tek svoju prvu sezonu u francuskom fudbalu, to ga nije sprečilo da dokaže svoje kvalitete rigoroznim žirijima "L'Ekipa" i "Frans fudbala" i osim titule najboljeg golmana bude stavljen i u idealnu postavu prvenstva.

Predrag Rajković zvanično najbolji golman Francuske
Predrag Rajković zvanično najbolji golman Francuskefoto: AP/Darko Vojinović

On se javio za "Arenu sport" iz Francuske gde je ostao tokom pandemije.

Kakvo je stanje u Remsu sada?

- Nema puno ljudi po ulicama, nismo ni mi izlazili, ali čuješ da nema automobila, nema ljudi, sve je bilo tiho dva meseca koja smo proveli tamo u karantinu.

Da li ste trenirali u karantinu?

- Sve sam radio kući, imali smo timske video treninge skoro svakog dana, tako da smo radili tako, slali su nam još neke vežbe da radimo pored tih video treninga.

Da li ste očekivali da ćete se naći u idealnom timu sezone?

- Biti u prvih 11, uz sve te velike napadačke zvezde, je velika čast, ali nisam zaslužan samo ja. Kao što znate tu su još dva moja saigrača iz odbrane, tako da su i oni jako zaslužni.

Najveća pobeda Remsa bio je podvig na "Parku Prinčeva" protiv Pari Sen Žermena. Da li je bilo treme pre tog meča?

- Nisam imao šta da izgubim, ne bi bilo sramota izgubiti od Pari Sen Žermena, mislim da je tako cela ekipa razmišljala, i zato smo ih i dobili na Parku Prinčeva 2:0.

Koji su napadači ostavili najboji utisak na vas?

- Ima tu par igrača, Ben Jeder je strašno neugodan, nizak, okretan, uvek je tu negde gde je lopta, u šansi za gol. Naravno, Embape i Nejmar, nema tu šta da se priča za njih, a prijatno me je iznenadio napadač iz Marseja Benedeto.

Da li ste se nadali da možete izboriti Evropu?

- Kada sam došao, na sastanku sa trenerom pitao me je koji mi je cilj ove sezone. Ja sam mu rekao "plasman u Evropu". Samo sam mu to rekao, i eto sad igramo kvalifikacije.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.