SLOŽILI SE ZVEZDA I PARTIZAN, 2/3 LIGE PROTIV TOG PREDLOGA! Sada je sve na FSS!
Večiti derbi, ilustracija, Foto: Starsport©

u sredu dan d

SLOŽILI SE ZVEZDA I PARTIZAN, 2/3 LIGE PROTIV TOG PREDLOGA! Sada je sve na FSS!

Nove peripetije

Objavljeno: 20:05h

Sreda je dan D, što se tiče fudbala u Srbiji. Tada će se održati sednica Izvršnog odbora FSS, na kojoj će biti doneti odluka u kom će se formatu nastaviti sezona u Superligi.

Informacije do kojih je "Blic" došao 28. aprila glasile su da će se odigrati samo četiri kola regularnog dela prvenstva, a da do plej - ofa neće doći. Crvena zvezda bi proslavila odbranu titule, pošto trenutno na tabeli ima 11 bodova više od Partizana i prednost neće prosuti, a što se tiče eliminacija iz lige tu bi bile dve opcije.

Najpre ona u kojoj nema ispadanja, već bi se elitni rang proširio za dva člana. Druga opcija je da pretposlednji i poslednji tim Supelige igraju baraž za trećeplasiranim i četvrtoplasiranim iz Prve lige. U obe varijante, dakle, došlo bi do proširivanja i Suprelige i Prve lige na po 18 klubova, umesto dosadašnjih 16.

U svakom slučaju, ljudi iz Fudbalskog saveza Srbije su poslali dopise svim klubovima elitnog ranga, da se izjasne u kom formatu bi želeli da se nastavi sezona, uz zaključak da će prosta većina odlučiti, odnosno da će naša krovna organizacija uslišiti želju većine.

Podsetimo, gotovo do juče, Partizan nije bio za opciju da se igra više od preostala četiri kola regularnog dela, dok su u Crvenoj zvezdi bili za opciju i da se odigra plej - of, verovatno nošeni idejom da hoće da da dokažu da su najbolji i da neće skraćeni varijantu, kako im se eventualno ne bi prebacivalo zbog toga.

Juče se niški Radnički oglasio i poručio da neće da igra ništa drugo, osim svih 11 kola (četiri regularna i sedam iz plej - ofa).

Međutim, danas se fudbalskim kuloarima proširila nepotvrđena informacija da su se Zvezda i Partizan interno dogovorili da glasaju da se Superliga odigra do kraja, kako je i planirano, sa plej - ofom. Radnički je svakako za tu varijantu, navodno i Čukarički.

Ali, tu se priča završava, jer su svi ostali klubovi protiv toga da se igra i plej -of, dakle, barem dve trećine lige ne želi da se igra više od preostala četiri kola regularnog dela.

Nameće se pitanje - hoće li FSS uslišiti zahteve naša dva najveća kluba? Ili će se nositi onime što su u Savezu sami i rekli, da će poslušati glas većine.

Saznaćemo svakako u sredu...

Bonus video:

(Espreso.co.rs/Blic)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.