DEJO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Od rata 90-ih, preko raspada Milana, do Luke Jovića!
Dejo SAvićević, ilustracija, Foto: Dado Đilas

kao i uvek

DEJO BEZ DLAKE NA JEZIKU: Od rata 90-ih, preko raspada Milana, do Luke Jovića!

Uvek je zanimljivo slušati Genija

Objavljeno: 17:16h

Dejan Savićević je uvek bio čovek koji na sve teme govori bez dlake na jeziku.

Tako je bilo i ovog puta, tokom razgovora sa Maurom Sumom, koji je poznati novinar.

Oni su se dotakli brojnih stvari, a ono što je nama zanimljivo je prijateljstvo sa Zvonimirom Bobanom u ono nemilo vreme devedesetih.

- Teške godine, građanski rat... Nije bilo lako održati te odnose, ali mi smo bili prijatelji i pre no što smo došli u Milan. Zajedno smo služili vojsku, igrali za reprezentaciju, dogovorili smo se da ne pričamo o ratu, već o drugim stvarima. O ratu jednostavno ne bismo mogli da se saglasimo. Nisu fudbaleri i sportisti krivi što se rat dogodio, već politički interesi onih koji su posle rata postali milijarderi - rekao je Dejo.

Otkrio je i zašto nije igrao na finalu Interkontinentalnog kupa Milan - Sao Paulo.

- Kapelu je bilo teško sa viškom stranaca (samo su trojica u to vreme mogla na teren u istom trenutku, prim.aut). Ja zato nisam igrao u Jokohami. Kapelo je bio tvrdoglav, kao ja - rekao je Genije.

Istakao je i razliku između fudbala iz njegovog vremena i današnjeg.

- Sada se previše igra. Pre je bilo manje utakmica i bilo je teže. Tada sudije nisu štitile igrače kao danas. Faulovi su se tolerisali - rekao je Dejo.

A današnji Milan nije ni bleda senka nekada moćnog kluba...

- Žao mi je, Inter sada bolje funkcioniše nego mi. To je život, nadam se da će se Milan oporaviti. Ovo što se desilo sa Zvonetom (Bobanova smena, prim. aut) nije dobra za tim i okruženja... Da bi se tim vratio igrači moraju da budu u dobrom raspoloženju, a oni su mnogo menjali trenere, od Mihajlovića, Inzagija... Nisu treneri krivi, već igrači. U moje vreme tu su bili izvanredni fudbaler, Gulit, Van Basten, Rui Kosta, Šefa, Sedorf, Nesta... Sad, kupuje Milan, ali niko da se pokaže i postigne 15 ili 20 golova, da bude lider ekipe - rekao je on.

I jedan Robero Bađo nije smeo da se usudi da zatraži njegovu desetku.

- Jedan od najvećih italijanskih fudbalera u istoriji. Stigao je 1995. god nas, ja sam tu već bio tri sezone i nosio 10 na leđima. Bađo nije ni tražio desetku, jer je znao da je moja, i to pokazuje koliko je bio veliki. Žao mi je za onaj penal sa Svetskog prvenstva 1994 - rekao je Dejo.

Sve su glasnije priče o dolasku Luke Jovića u Milan.

- Iskreno, ne znam ga toliko dobro. Imao je sjajnu sezonu u Nemačkoj, ali ja tamo gledam samo Bajern i Borusiju. Video sam ponešto, ali malo. U Realu je malo toga uradio. Znam ga otkako je imao 17 godina, obećavao je, onda nije prošao u Benfiki, pa je bio baš dobar u Nemačkoj. Ne mogu da sudim - rekao je Savićević.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.