PREKINITE SUPERLIGU: Svi bi imali vremena da se spreme za narednu sezonu i Evropu!
Foto: Starsport©

jasan

PREKINITE SUPERLIGU: Svi bi imali vremena da se spreme za narednu sezonu i Evropu!

Takmičenje u Super ligi prekinuto je 15. marta zbog pandemije korona virusa

Objavljeno:

Trener TSC-a iz Bačke Palanke, Zoltan Sabo, za razliku od većine nije mišljenja da je pametno nastaviti šampionat.

– Ne znam u kom stanju će se vratiti igrači i koliko će trebati da se sve vrati u normalu. Ne znamo šta ćemo da igramo, ništa ne znamo, a to je važno kada budemo počeli da treniramo jer moramo da tempiramo treninge i formu za početak ili nastavak prvenstva. Naš stav je da bi najkorektnije bilo da se odigra deo prvenstva do plej-ofa, četiri kola i Kup, ali kada pogledamo situaciju i stanje igrača, možda bi bilo najbolje da se prvenstvo prekine jer bi sledeće trebalo da počne u julu, rekao je Sabo za televiziju Arenasport.

foto: Starsport©

Takmičenje u Super ligi prekinuto je 15. marta zbog pandemije korona virusa.

– Imaćemo kratke pripreme sada pred ovaj nastavak, onda ćemo prekinuti, pa imati ponovo kratku pripremu za sledeće prvenstvo. Ne znam koliko će se ekipe spremiti. Ovako, kada bi se prekinulo u ovom trenutku, imali bismo dovoljno vremena, šest, sedam, osam nedelja da se pripremimo za naredno prvenstvo i za Evropu

Sabo je rekao da bi novo prvenstvo moglo da počne početkom jula i da to ne bi uticalo na kvalifikacije za evropska takmičenja.

– To je bitno za naše klubove, da imaju par utakmica pre početka tih kvalifikacija. Najpametniji potez bi bio da imamo što duže pripreme jer su ekipe sada ispale iz ritma. Igrači nisu osetili loptu više od mesec dana i ne znamo u kakvom stanju će se vratiti.

BONUS VIDEO:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.