Neće Španci zaigrati fudbal pre leta...
Španija pod koronom, Foto: EPA / ADRIAN RUIZ-HIERRO

TO NISMO ŽELELI DA ČUJEMO

Neće Španci zaigrati fudbal pre leta...

Tako bar kaže ministar zdravlja Salvador Ilja

Objavljeno:

Ministar zdravlja Španije Salvador Ilja izjavio je da bi bilo nerazumno obećati da će se fudbalsko prvenstvo nastaviti pre leta.

Fudbaleri italijanskih klubova se vraćaju na terene i treninzima 4. maja, o čemu smo vam već pisali, jer tada počinje druga faza borbe sa koronavirusom u toj zemlji. Italijanski mediji javljaju da će se raditi individualno, a u grupama od 18. maja, te da utakmice počinju 2. juna.

Što se Španije tiče...

- Ne mogu vam u ovom trenutku reći da li će profesionalni fudbal moći da se nastavi pre leta. Bilo bi to nepromišljeno - rekao je Ilja na konferenciji za novinare o pandemiji korona virusa.

El Klasiko
El Klasiko foto: EPA

Bio je veoma oprezan po pitanju nastavka takmičenja u španskoj ligi, čije rukovodstvo želi da testira sve igrače pre nego što se vrate treninzima i utakmicama. Sezona je prekinuta 12. marta zbog pandemije korona virusa.

- Dijagnostički testovi moraju biti dostupni regionima, bez obzira na vrstu testova - dodao je Ilja. Pre nego što se vrate treninzima, igrači će morati da se testiraju na koronavirus, a oni će biti testirani i tokom priprema ekipa. Prema najnovijim podacima u Španiji je od posledica korona virusa umrlo više od 23.000 ljudi. Stanovništvo će biti u karantinu najmanje do 9. maja.

Bonus video:

(Espreso.co.rs)


Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.