Zašto se Grobari i Delije toliko mrze? Amerikanci znaju odgovor! (FOTO) (VIDEO)
Foto: Filip Plavčić

A otcepili su Vojvodinu

Zašto se Grobari i Delije toliko mrze? Amerikanci znaju odgovor! (FOTO) (VIDEO)

Američki "Vice TV" je uradio dokumentarni film o rivalstvu između Crvene zvezde i Partizana, i njihovim navijačima
Objavljeno: 16:38h

"Širom sveta je opšte prihvaćeno mišljenje da je fudbal više od igre, ali u Srbiji je rat", tako počinje dokumentarni film koji je radio američki "Vice TV" o srpskom večitom derbiju i rivalstvu između Crvene zvezde i Partizana. Američki novinar Ben Ferguson boravio je sa svojom ekipom snimatelja u Beogradu uoči 148. večitog derbija i pokušao da istraži zašto je rivalstvo između dva najveća srpska kluba toliko "nemilosrdno" i šta to srpski derbi čini jednim od najvećih na svetu i najužarenijih.

foto: Printscreen/animmex.net
- Za razliku od mnogih drugih rivalstava na svetu, ne postoji razlog ili ideologija koja razdvaja Partizan i Crvenu zvezdu. Stadioni su im udaljeni nekoliko minuta jedan od drugog, a navijači nemaju jasan znak razdvajanja osim jednog - da su odgajeni kao navijači jednog ili drugog kluba - kaže Ferguson na početku svog filma.
foto: Dado Đilas
Sa državnim sekretarom za sport, Predragom Peruničićem, je razgovarao o nastanku tog velikog rivalstva, ali i o huliganizmu na tribinama i žestokim obračunima koji su proizašli kao posledica ratova 90-tih godina.
foto: Printscreen/animmex.net
Ferguson je uspeo da dođe u kontakt i sa vođama Grobara sa kojima je razgovarao nekoliko dana uoči derbija, a potpuno je ostao šokiran kada je čuo da su oni spremni da poginu u ime svog kluba.

Delija Ivan Bogdanov
foto: Nebojša Mandić
dešavanja na tribinama i terenu nemaju veze jedno s drugim
foto: Dado Đilas
otcepljena Vojvodina, kao i Kosovo
foto: Printscreen/animmex.net
CEO FILM možete videti OVDE

Uz Espreso aplikaciju nijedna druga vam neće trebati. Instalirajte i proverite zašto!
counterImg

Espreso.co.rs


Mondo inc.